Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ραγκούσης για Predator- Απίστευτη καταγγελία στη Βουλή: Κινητό πολίτη μολύνθηκε μέσω sms για εμβόλιο!

Ραγκούσης για Predator- Απίστευτη καταγγ...

Να προσέλθει στην Βουλή και να δώσει απαντήσεις ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Πολίτης που ανέμενε sms για τον εμβολιασμό του επιμολύνθηκε από sms του λογισμικού παρακολούθησης Ρredator.

Την καταγγελία αυτή έκανε στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, απαιτώντας απαντήσεις στην Βουλή από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη.

Όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «πολίτης του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με predator δέχθηκε μήνυμα με παραποιημένη την διεύθυνση emvolio.gov.gr". Εξήγησε πως ο συγκεκριμένος πολίτης "αντί να πάρει το κανονικό sms για το ραντεβού του εμβολιασμού πήρε sms με predator".
 
Ο Γιάννης Ραγκούσης έθεσε το ερώτημα του "πως γνώριζαν οι χειριστές το predator το αυστηρό προσωπικό δεδομένο του πολίτη" τονίζοντας πως "ο πολίτης πάτησε το link και επιμολύνθηκε. Με βάση αυτά απαίτησε "να έρθει ο κ. Πιερακκάκης να δώσει εξηγήσεις αναρωτώμενος αν «υπάρχει ενιαίο κέντρο με το Predator" και την βάση δεδομένων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για "ενιαίο κέντρο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών μέσω του gov.gr και τις άλλες πλατφόρμες με το παράνομο σύστημα και τους εγκεφάλους του Predator".

Νωρότερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε σε ανακοίνωσή του τον Κωστή Χατζηδάκη για τα όσα είπε στη Βουλή, κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

«Ο στόχος 5046c, κατά κόσμον Κωστής Χατζηδάκης, σε ένα κρεσέντο αναξιοπρέπειας στη Βουλή υπερασπίστηκε τον ωτακουστή του και αρχηγό του παρακράτους κ. Μητσοτάκη που υπέκλεπτε τις συνομιλίες του από την ΕΥΠ», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιος ξέρει άραγε με τι τον κρατάει ή με τι τον εκβιάζει ο κ. Μητσοτάκης για να φθάσει σε αυτό το σημείο», σχολιάζει, ενώ σημειώνει πως «από την ομιλία του ωστόσο προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις