Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένας νεκρός από επίθεση με σπαθί σαμουράι μέσα σε εκκλησία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο δράστης, που συνελήφθη, τραυμάτισε θανάσιμα τον νεωκόρο - Σε σοβαρή κατάσταση ο εφημερίος

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν κατά την επίθεση άνδρα οπλισμένου με σπαθί σαμουράι σε εκκλησία της νοτιοανατολικής Ισπανίας, ανέφερε η εφημερίδα El Mundo επικαλούμενη αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, από την επίθεση σκοτώθηκε ο νεωκόρος της εκκλησίας ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ο εφημέριος, η κατάσταση του οποίου κρίνεται σοβαρή.

Η επίθεση σημειώθηκε στην ενοριακή εκκλησία της πόλης Αλγεθίρας.

Το θύμα ονομάζεται Ντιέγκο Βαλένθια, από την εκκλησία Λα Πάλμα και ο τραυματίας Αντόνιο Ροντρίγκες, από το παρεκκλήσι του Σαν Ισίντρο. Ο Ροντρίγκες έχει τραυματιστεί από μαχαίρι και είναι σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Στον Σαν Ισίντρο ο δράστης μπήκε και χτύπησε τις εικόνες με μαχαίρι. Μετά στράφηκε κατά του ιερέα που επιχείρησε να τον διώξει και τον μαχαίρωσε στο λαιμό.

Στο άλλο περιστατικό, στη Λα Πάλμα, που έγινε αμέσως μετά, ο δράστης μπήκε την ώρα που τελείωνε η λειτουργία, γύρω στις 19:30, και πέταγε στο δάπεδο εικόνες και κεριά. Ο νεωκόρος του ζήτησε να φύγει. Ακολούθησε συμπλοκή έξω από το ναό, όπου ο δράστης χτύπησε τον άνδρα με ματσέτα.

Ο δράστης συνελήφθη, τα κίνητρά του παραμένουν για την ώρα ασαφή, αλλά το θρησκευτικό κίνητρο φαίνεται ισχυρό, αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις