Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Ρηγανόκαμπος: «Γενικόλογο και ασαφές» το 60σέλιδο σχέδιο του Δήμου για τους ρομά»

 Πάτρα- Ρηγανόκαμπος: «Γενικόλογο και ασ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Για 7η φορά προχώρησαν σε καταγγελία για την κατάσταση που επικρατεί.

Πολλές ασάφειες και «γενικόλογα» έχει  το σχέδιο του Δήμου Πατρέων για τους Ρομά στο Ρηγανόκαμπος, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής.

Να θυμίσουμε ότι αρκετές φορές έχουν τονίσει ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση για να έχουν οι άνθρωποι που ζουν στον καταυλισμό καλύτερες συνθήκες διαβίωσης ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η περιοχή θύμισε  εμπόλεμη ζώνη με φωτιές να καίνε σε κάδους και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Μιχάλης Κόκκινος, γραμματέας του Συλλόγου Εγλυκάδας «Η μεταμόρφωση του Σωτήρος», «από την πλευρά του Δήμου Πατρέων έχει γίνει ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα και προβλήματα που αφορούν στους Ρομά. Έχουμε στα χέρια μας αυτό το μεγάλο κείμενο μέσα στο οποίο γίνεται μία χαρτογράφηση της κατάστασης σε διάφορες περιοχές. Σε αυτό το σχέδιο παρουσιάζονται κάποιες διαπιστώσεις ενώ προκύπτουν και κάποια μέτρα καθώς και δράσεις και γίνεται αναφορά και στο πού στοχεύουν.

Δεν διαφωνούμε επί της ουσίας στο ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιοχής και των ρομά. Ωστόσο ο Ρηγανόκαμπος είναι ο καταυλισμός όπου επικρατούν οι χειρότερες συνθήκες σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο. Τα μέτρα που αναφέρει ο Δήμος έχουν μία γενικότητα. Δεν έχουν εξειδικευτεί. Πρόκειται για γενικόλογα. Δεν μας λένε με βάση το σχέδιο δράσης κάτι συγκεκριμένο. Για παράδειγμα, το πρώτο που χρειάζεται για τον καταυλισμό του Ρηγανόκαμπο είναι ο χώρος διαβίωσης. Τα παραπήγματα που φτιάχνονται από τους ρομά αυξάνονται συνεχώς. Το 2015, όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή, υπήρχαν 15 καλύβες. Τώρα είναι 32. Στην επόμενη επταετία θα φτάσουν τις 100. Τα 200 άτομα που βρίσκονται στον καταυλισμό θα πρέπει να μεταστεγαστούν και να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Το σχέδιο δράσης που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, δεν έχει αρχή και τέλος. Δεν έχει σαφήνεια. Έχουμε ένα ασαφές κείμενο 60 σελίδων».

Να σημειώσουμε ότι η συντονιστική επιτροπή συλλόγων και φορέων ανατολικού διαμερίσματος Δήμου Πατρέων έκανε καταγγελία για 7η φορά για παράνομες κατασκευές επέκτασης στον καταυλισμό.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία που κοινοποιήθηκε σε αρμόδιους φορείς, «Με την παρούσα 7 η κατά σειρά καταγγελία μας, σας ενημερώνουμε, για την συνεχόμενη επέκταση του παράνομου καταυλισμού, στις ιδιοκτησίες της ΕΤΑΔ και του Πανεπιστημίου Πατρών, στην περιοχή του Ρηγανόκαμπου Πατρών, με την προσθήκη νέων παραπηγμάτων, όπως ενδεικτικά φαίνονται με τα βέλη στη φωτογραφία, χωρίς κανείς μέχρι σήμερα να έχει κάνει κάτι για αυτές τις παρανομίες.

Σας καλούμε για πολλοστή φορά όπως πράξετε το επιβαλλόμενο από την κείμενη νομοθεσία καθήκον σας. Επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Συλλογικά όργανα αλλά και ως κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ως άμεσα θιγόμενοι, παρακαλούμε για την έγγραφη ενημέρωσή μας για τις δικές σας ενέργειες προς αποκατάσταση τη νομιμότητα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις