Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Οι φωτιές άναβαν δίπλα μας»: Οι κάτοικοι σε Εγλυκάδα και Περιβόλα περιγράφουν τη διαμαρτυρία των ρομά για τον 16χρονο

«Οι φωτιές άναβαν δίπλα μας»: Οι κάτοικο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο τόπος γέμισε φωτιές που άναψαν ρομά μετά το τραγικό περιστατικό με τον 16χρονο που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε η κατάσταση στην περιοχή της Εγλυκάδας και της Περιβόλας τις δύο προηγούμενες μέρες. Ο τόπος γέμισε φωτιές που άναψαν ρομά μετά το τραγικό περιστατικό με τον 16χρονο που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά από σφαίρα αστυνομικού που δέχθηκε. Το γεγονός προκάλεσε αναστάτωση στον καταυλισμό ενώ από την πλευρά τους οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έζησαν ώρες αγωνίας καθώς οι ρομά είχαν βάλει φωτιές σε κάδους στην οδό Ηρακλέους και κρατούσαν πέτρες και ρόπαλα. Δεν έλειψαν και οι ρίψεις μολότοφ στην περιμετρική σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thebest.gr.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Μιχάλης Κόκκινος, γραμματέας του Συλλόγου Εγλυκάδας «Η μεταμόρφωση του Σωτήρος», «μετά το περιστατικό με τον 16χρονο ρομά που τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού, υπήρξαν αντιδράσεις και  αναταραχή. Οι φωτιές άναβαν δίπλα μας. Ήρθε και η Πυροσβεστική αλλά δεν ξέραμε τι έκταση θα πάρουνε τα γεγονότα. Απειλούσαν με γενίκευση των επεισοδίων και κλείσανε και το δρόμο. Όταν φτάνουμε στο σημείο να μην μπαίνει η Πυροσβεστική όταν υπάρχει φωτιά μέχρι να έρθει η αστυνομία, γιατί μπορεί να δεχθεί επίθεση, η κατάσταση δεν ελέγχεται».

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr και η Νίκη Χαϊδοπούλου- Πέττα, «μετά το περιστατικό με τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη,  έχουν πυκνώσει και οι φωτιές. Πάντα έβαζαν φωτιές προκειμένου να κάψουν λάστιχα και να βγάλουν τον χαλκό που υπάρχουν εσωτερικά, αλλά τώρα η κατάσταση είναι ακόμη πιο τεταμμένη».

Όπως επισημαίνει ο Μιχάλης Κόκκινος, «τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Στην περιοχή και συγκεκριμένα στον πρώην σκουπιδότοπο, ένας μεγάλος αριθμός ρομά που διαβιούν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα. Οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων είναι απαράδεκτες. Έχουμε ζητήσει καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής και βέβαια το βασικό είναι η βελτίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Θα πρέπει να γίνει μεταστέγασή τους σε κατοικίες μέσω προγραμμάτων μίσθωσης είτε σε προκατασκευασμένες κατοικίες σε χώρο που θα βρεθεί μετά από συνεννόηση και με το Δήμο. Δεν μπορεί στην εποχή μας να βλέπουμε κατοικίες από λαμαρίνες και άχρηστα υλικά. Επιπλέον θα πρέπει τα παιδιά να πάνε στο σχολείο και να κοινωνικοποιηθεί η νέα γενιά έτσι ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν τα φαινόμενα που βλέπουμε σήμερα.  Πρέπει επιτέλους να δούμε το θέμα διαβίωσης αυτών των ανθρώπων. Το ότι κινδυνεύει η ζωή ενός 16χρονου για 20 ευρώ δείχνει, εκτός από τα υπόλοιπα, και την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αυτοί οι άνθρωποι δεν τιμούν κανένα φορέα. Πρέπει να αλλάξουν. Όλοι συμφωνούν αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι εδώ και χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα. Ο πληθυσμός αυτός αυξάνεται και κάποτε θα πούμε πλέον ότι δεν είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση.

Όπως αναφέρει η Νίκη Χαϊδοπούλου- Πέττα, «σην οδό Ηρακλέους υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Πετούν πέτρες στα αυτοκίνητα, κλείνουν το δρόμο και οι οδηγοί υποχρεώνονται να σταματήσουν απότομα. Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Το έχω αντιμετωπίσει. Βλέπεις ξαφνικά μικρά παιδιά μπροστά σου και σαφώς υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Μπορεί μέχρι τώρα η αστυνομία να έχει αποτρέψει τα χειρότερα όμως για εμάς ο κίνδυνος και ο φόβος υπάρχουν στο μέγιστο βαθμό. Βρισκόμαστε μάλλον σε ένα σημείο μηδέν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις