Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία σε Ζάκυνθ...

Αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σε ετοιμότητα είναι οι αρμόδιες αρχές ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας ενώ μήνυμα από το 112 σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και στα νησιά του Ιονίου, εκτός της Κέρκυρας.

Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους τις επόμενες ώρες. Για αυτό έχει ενεργοποιηθεί το 112 σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία και νησιά του Ιονίου, πλην της Κέρκυρας.

 

Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, κλειστά αναμένεται να μείνουν την Πέμπτη (26/1), τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει το νησί. Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου:

«Με εντολή Δημάρχου Ζακύνθου και όπως ενημέρωσε την Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής ο Αντιδήμαρχος επί των Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας.

ΑΥΡΙΟ 26/01/2023 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

Οι υπεύθυνοι των ανωτέρω δομών οφείλουν να ενημερώσουν τους Γονείς και Κηδεμόνες έγκαιρα προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και έκθεσής τους σε ενδεχόμενους κινδύνους».

Επίσης, στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μείνουν επίσης κλειστά ενώ κλειστές θα παραμείνουν και οι μονάδες προσχολικής αγωγής. Αναλυτικά,ο δήμαρχος Αργοστολίου αναφέρει:

«Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Το άρθρο 75 παρ. Ι περίπτ. στ υποπερίπτ.27 του Ν.3463/2006, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010.

Την παρ.1 του άρθρου 282 του Ν. 3852/2010.

Τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 200/1998.

Το με αριθμ αρ 5071/24-01-2023 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ Ελλάδας & Ιονίου Δ/νση Πολιτικής Προστασίας περί έκτακτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων-Ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα.

Την από 25-01-2023 Eπικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ.

Αποφασίζουμε την αναστολή λειτουργίας των μονάδων προσχολικής αγωγής (βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί, μονάδες απασχόλησης νηπίων) αρμοδιότητας του Δήμου Αργοστολίου την Πέμπτη 26-01-2023, λόγω της επέλασης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος».

Επίσης, από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης:

«Ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, λόγο καιρικών φαινομένων, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομου Κεφαλληνιας και Ιθακης θα μείνουν κλειστά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις