Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλύπτουν μέχρι και τα κεφάλια από τις κούκλες στις βιτρίνες στο Αφγανιστάν

Καλύπτουν μέχρι και τα κεφάλια από τις κ...

Οι καταστηματάρχες αναγκάζονται να βάζουν υφάσματα, σακούλες ακόμη και αλουμινόχαρτο, προκειμένου να μην τις αποκεφαλίσουν οι Ταλιμπάν

Ούτε οι κούκλες από τις βιτρίνες των καταστημάτων δεν γλιτώνουν από τα χέρια των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Στη χώρα, όπου εφαρμόζονται οι πιο σκληροί νόμοι κατά των γυναικών, οι καταστηματάρχες αναγκάζονται να καλύψουν τα πρόσωπα από τις γυναικείες κούκλες με υφάσματα, σακούλες ακόμη και αλουμινόχαρτο, προκειμένου να μην τις αποκεφαλίσουν οι Ταλιμπάν.

Αυτό, έγινε με αφορμή, την αυστηρή ερμηνεία του ισλαμικού νόμου (σαρία) που απαγορεύονται τα αγάλματα ή οι εικόνες με ανθρώπινη μορφή, τα οποία θα μπορούσαν να λατρεύονται ως είδωλα. Μια τέτοια εξέλιξη, φυσικά, συνδέεται και με την έντονη επιθυμία των Ταλιμπάν να βγάλουν τις γυναίκες από τη δημόσια ζωή.

Επισής

ΟΗΕ: Αναστέλλει προγράμματα βοήθειας στο Αφγανιστάν μετά τις απαγορεύσεις των Ταλιμπάν στις γυναίκες

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν  ότι αναστέλλουν προσωρινά «χρονικά κρίσιμα» προγράμματά τους στο Αφγανιστάν και προειδοποίησαν πως αρκετές ακόμη δραστηριότητές τους στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας θα χρειαστεί να σταματήσουν μέχρι νεοτέρας εξαιτίας της απαγόρευσης των Ταλιμπάν στις γυναίκες να δουλεύουν σε οργανώσεις αρωγής.

Ο Μάρτιν Γκρίφιθς, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, οι επικεφαλής διαφόρων οργανισμών του συστήματος του ΟΗΕ και μη κυβερνητικών οργανώσεων αρωγής τόνισαν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι «η συμμετοχή των γυναικών» σε επιχειρήσεις ανθρωπιστιστικής βοήθειας «δεν είναι διαπραγματεύσιμη» και είναι αναγκη «να συνεχιστεί», καλώντας τη de facto κυβέρνηση να ανακαλέσει τον αποκλεισμό τους.

Διαβάστε επίσης

Πάτρα- Κιβωτός της Αγάπης: Μάζεψαν 2.000 για να μην τους κόψουν το ρεύμα!- Μπερδεύουν το ίδρυμα με την «Κιβωτό του Κόσμου»

Το camping της Αγυιάς λειτουργεί χειμώνα καλοκαίρι- Μπουγάδες και μαγείρεμα δίπλα στο αναπλασμένο έλος- ΦΩΤΟ

Βασιλεία Καμάρα- Σταύρος Μαρίνος: Οι Πατρινοί που δημιούργησαν τους pet owners!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις