Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Φινάλε για την "Προδοσία" την Κυριακή 15/1 - Το θέατρο γέμιζε στη λαϊκή απογευματινή της Τετάρτης και τα σαββατοκύριακα

Πάτρα: Φινάλε για την "Προδοσία&quo...

Την παράσταση είδαν και οι ηθοποιοί γονείς της πρωταγωνίστριας του έργου Aurora Marion, Κώστας Αρζόγλου και Estelle Marion

Ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, ο κύκλος παραστάσεων της «Προδοσίας» του Χάρολντ Πίντερ που παρουσιάστηκε με επιτυχία από τις 2 Δεκεμβρίου 2022 από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζαμπουλάκη στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Η παράσταση που πήρε & καλές κριτικές υπολογίζεται πως προσέλκυσε όλο αυτό το διάστημα κοντά στους 3.000 θεατές και πιο καλά πήγαινε τις Τετάρτες που υπήρχε λαϊκή απογευματινή με εισιτήριο μόλις 8 ευρώ και τα σαββατοκύριακα και ιδίως τις Κυριακές (Τετάρτη και Κυριακή η παράσταση ήταν στις 20.00). Η μέρα που η παράσταση «έπεφτε» αισθητά από πλευράς προσέλευσης ήταν την Πέμπτη, γι’ αυτό και δόθηκε η εντύπωση πως παρότι πρόκειται για μία σοβαρή και καλοσκηνοθετημένη παράσταση δεν είχε την απήχηση που της άρμοζε.

Το απαιτητικό έργο του Πίντερ παρουσιάζει την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου. Η «Προδοσία» θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, όπου ο Πίντερ στήνει για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο.

Ουσιαστικά ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το  παιχνίδι των σχέσεων, με τις κρυφές επιδιώξεις, τις σκόπιμες αποκρύψεις, τα μυστικά και τα ψέματα αλλά κυρίως με τις αντιφάσεις της ζωής.

Τους βασικούς ρόλους υποδύονται η Ελληνοβελγίδα ηθοποιός Aurora Marion της Έμμα,  ο Μάνος Βαβαδάκης του Ρόμπερτ, ο Παναγιώτης Γαβρέλας που αυτό το διάστημα τον βλέπουμε να παίζει και σε δημοφιλή τηλεοπτική διαφήμιση, του Τζέρρυ και ο Μάριος Μάνθος του σερβιτόρου.

Οι τελευταίες προγραμματισμένες παραστάσεις είναι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 στις 21:30 και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 στις 20:00 & ήδη όπως μαθαίνουμε το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για τα εισιτήρια.

Αναμένεται να δουν την παράσταση το σαββατοκύριακο και κάποιοι εικαστικοί και άλλοι καλλιτέχνες.

Να θυμίσουμε πως την «Προδοσία» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ήρθαν και την είδαν και οι ηθοποιοί γονείς της ταλαντούχας Aurora Marion, ο Κώστας Αρζόγλου που εντυπωσίασε με την ευγένεια του και η Βελγίδα ηθοποιός Estelle Marion.

Η μετάφραση του έργου είναι του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, η σκηνοθεσία του Γιώργου Ζαμπουλάκη, η σκηνογραφία – Ενδυματολογία φέρει την υπογραφή του Θάνου Βόβολη, ο σχεδιασμός ήχου είναι του Θάνου Πολυμενέα – Λιοντήρη και ο σχεδιασμός των φωτισμών επίσης του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.

Σχεδιασμός Video : Eugenia Demeglio

Βοηθός Σκηνοθέτη : Κατερίνα Αλέξη

Βοηθός σκηνογράφου : Μάρθα Μαύρη

Διεύθυνση Παραγωγής: Τίνα Γιοβάνη

Προβολή & Επικοινωνία: Σοφία Μαυρίδη

Φωτογράφιση παράστασης: Στέφανος Σάμιος

Teaser- Video παράστασης: Διονύσιος Μπάστας

Μακιγιάζ: Ίνα Τσέλιου.

Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλέφωνο του ταμείου :2610273613 και ηλεκτρονικά στο https://www.ticketservices.gr/event/prodosia-harold-pinter/?lang=el

Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος- Κορίνθου και Φιλοποίμενος, Πάτρα.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ – Κάθε Τετάρτη Λ. Βραδινή με γενική είσοδο 8 ευρώ.  Ισχύει η πολιτική εισιτηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

*Να προσθέσουμε πως το Δημοτικό θέατρο Απόλλων γέμισε την περασμένη Τρίτη 10/1 στην παράσταση «Ερμιόνη» του Ανδρέα Στάικου βασισμένη στο ολοκαίνουριο έργο του ιδίου και με πρωτότυπη μουσική Νίκου Ξυδάκη. Παρών ήταν και ο Ανδρέας Στάικος, ο οποίος και ευχαρίστησε από τη σκηνή το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για την φιλοξενία και την μεγάλη απήχηση της παράστασης.

Επίσης ετοιμάζεται και συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού συμβουλίου, πιθανόν την ερχόμενη Τρίτη 17/1 ενώ όπως μαθαίνουμε εκτός της παράστασης «Ισιδώρα Ντάνκαν» που θα σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκάς Θάνος με προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 9 Μαρτίου 2023, σχεδιάζεται και η νέα παράσταση του ευέλικτου σχήματος του ΔΗΠΕΘΕ, Άρμα Θέσπιδος για μετά το Πάσχα που θα είναι και η παράσταση που θα περιοδεύσει και εκτός Πατρών σε σταθμούς της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ένα γνωστό λαϊκό, κωμικό έργο προσιτό πολύ στον μέσο θεατή.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture