Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Η Aurora Marion, κόρη του Κώστα Αρζόγλου, στο thebest: "Ο πατέρας μου έχει πει πως στην Πάτρα δημιουργήθηκα ως ιδέα"

Η Aurora Marion, κόρη του Κώστα Αρζόγλου...
Μαρτάτος Tάκης

Η ταλαντούχα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Η ταλαντούχα Ελληνοβελγίδα ηθοποιός Aurora Marion υποδύεται την Έμμα στην νέα κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζαμπουλάκη στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Η παράσταση έχει ανέβει από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και θα συνεχιστεί έως τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Ένα έργο γραμμένο από τον σπουδαίο Πίντερ το 1978 που θεωρείται κλασικό στο παγκόσμιο ρεπερτόριο και συνάμα διαχρονικό. Η Aurora Marion με την υποκριτική στο dna της καθότι κόρη του αγαπητού Έλληνα πρωταγωνιστή Κώστα Αρζόγλου και της διάσημης Βελγίδας ηθοποιού Estelle Marion, μίλησε στο thebest.gr και όπως μας είπε, είναι η 1η φορά που εργάζεται και εμφανίζεται ως ηθοποιός στην Πάτρα, ωστόσο ως μωρό ερχόμενη με τη μητέρα της από τις Βρυξέλλες στην Ελλάδα, περνούσαν με το αυτοκίνητο από την Πάτρα φτάνοντας με το πλοίο από την Ανκόνα της Ιταλίας.

«Ο πατέρας μου έχει πει πως στην Πάτρα δημιουργήθηκα ως ιδέα, η σκέψη δηλαδή να αποκτήσει ένα παιδί με τη μάνα μου», μας είπε η Aurora Marion μιλώντας μας αργά και με ωραία Ελληνικά.

Ομολογεί πως απέφευγε να την συνδέουν με τους γονείς της. Δεν ήθελε όπως χαρακτηριστικά μας περιέγραψε να είναι η κόρη κανενός και να πουν πως κάνει καριέρα λόγω του μπαμπά ή της μαμάς της. Το καλλιτεχνικό «μικρόβιο» με δύο γονείς ηθοποιούς ήταν μέσα της.

Μικρή πήγαινε είτε στις δραματικές σχολές που δίδασκαν οι γονείς της είτε σε θεατρικές πρόβες ή γυρίσματα όπου η Aurora Marion είδε τόσο τη λάμψη του θεάτρου αλλά και την άλλη πλευρά, την ασχήμια του χώρου. «Με τράβηξε, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα έκανα κάτι άλλο στη ζωή μου. Με μάγεψε το θέατρο και έμαθα πράγματα βλέποντας τους δικούς μου και τους άλλους, τους συνεργάτες τους, πως λειτουργούσαν αλλά δεν ήθελα να με συνδέσουν με τους γονείς μου. Έφυγα 8 χρόνια στην Αγγλία όπου σπούδασα θεατρολογία και κινηματογράφο. Πάντα στόχος μου ήταν να μάθω περισσότερα, έτσι διάλεξα τα θεωρητικά. Στη συνέχεια ξεκίνησα ακροάσεις και η πρώτη μου ταινία που παίχθηκε και στη Βενετία ήταν το "Almayer’s Folly” που ήταν Βελγική παραγωγή».

Στο ερώτημα αν έχει παίξει και συνεργαστεί με τους γονείς της στο θέατρο η Aurora Marion μας απάντησε πως ναι. Με τον Κώστα Αρζόγλου έπαιξε στο έργο «Ζουβέ – Ελβίρα» στην Αθήνα (θέατρο Τόπος Αλλού) το 2012, που μας μετέφερε στο ταραγμένο Παρίσι του 1940 και 2-3 χρόνια αργότερα η Aurora Marion συνεργάστηκε και με την Estelle Marion στο Βέλγιο.

Ήταν όπως μας είπε η Aurora, μία παράσταση – μονόλογος ως αποχαιρετισμός της μητέρας της στο θέατρο και η ίδια είχε κάνει μία αντικατάσταση σε μία μουσικό. Η μητέρα της με ρίζες από την Αφρική μεγάλωσε και εργάστηκε στο Βέλγιο και παρότι εκείνη η παράσταση θα ήταν ένας αποχαιρετισμός στο θέατρο, εν τέλει συνεχίζει να παίζει επιλέγοντας ωστόσο πια συγκεκριμένες δουλειές. Η Aurora Marion που συνεργάστηκε και με την σκηνοθέτιδα Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, με την οποία γνωρίστηκαν στο Φεστιβάλ της Βενετίας, στο μικρού μήκους φιλμ «The Capsule», θεωρεί πως το θέατρο είναι η βάση της υποκριτικής. Είναι, πιστεύει, πιο δύσκολο να παίξεις στο θέατρο παρά στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο όπου υπάρχουν πολλές λήψεις.

Στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας λοιπόν η Aurora Marion βρίσκεται αυτό το διάστημα παίζοντας στην «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ. «Σίγουρα δεν είναι ένα εύκολο έργο αλλά το ότι είναι ένα κλασικό κείμενο του παγκόσμιου ρεπερτορίου αυτό μεταφράζεται ότι είναι ένα διαχρονικό έργο. Από την περίοδο των σπουδών μου στην Αγγλία είχα πάθει εμμονή με τον Πίντερ και στη δραματική σχολή του πατέρα μου Κώστα Αρζόγλου είχα κάνει μία βαθιά έρευνα στο έργο του. Ο Πίντερ υπήρξε ένας πολιτικός συγγραφέας. Παίζει με τη μνήμη και χρησιμοποιεί το χρόνο με ένα περίεργο, μαθηματικό τρόπο. Η πρώτη σκηνή της Προδοσίας είναι σαν όλα να ειπώθηκαν και με το πέρασμα του χρόνου ξεδιπλώνονται όλα τα θέματα. Το έργο μιλάει για ένα ερωτικό τρίγωνο, μία ερωτική σχέση σε δύο εραστές, φίλους και συζύγους που αποτελούν τις πλευρές αυτού του τριγώνου. Ο Πίντερ ουσιαστικά μας την παρουσιάζει ανάποδα, το τέλος του έρωτα από την αρχή και αυτό που μας δίνει να καταλάβουμε, είναι πως ο έρωτας πεθαίνει και μένει η φιλία. Μας δείχνει πως δύο άνθρωποι γνωρίστηκαν και συναντήθηκαν, το μυστήριο της ζωής σε όλες τις διαστάσεις του», τόνισε στο thebest.gr η Aurora Marion εκφράζοντας μας τη χαρά της που στις τρεις πρώτες παραστάσεις που ήδη δόθηκαν στην Πάτρα, το κοινό έδειξε ενθουσιασμένο και σχεδόν δεν κουνιόταν!

Η Aurora Marion δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην ιδιαίτερη σκηνοθετική γραμμή και ματιά του Γιώργου Ζαμπουλάκη πάνω στην «Προδοσία». «Θα έλεγα πως είναι μία πιο πειραματική ματιά και όλοι οι ηθοποιοί (παίζουν και ο Μάνος Βαβαδάκης τον Ρόμπερτ και ο Παναγιώτης Γαβρέλας τον Τζέρρυ) χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερη σκηνοθεσία και ομάδα από αυτή που είμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Marion προσθέτοντας πως ενδεχομένως η παράσταση μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της στην Πάτρα, να πάει και στην Αθήνα.

Πέρα από την παράσταση απ’ όσο μας είπε, παραμένει ιδιαίτερα ενεργή στον κινηματογράφο έχοντας παίξει το περασμένο καλοκαίρι σε μία Γαλλοβελγική παραγωγή το «Pray», στην Αμερικάνικη ταινία «The Royal Nanny» για λογαριασμό της πλατφόρμας Hallmark αλλά και σε μία σειρά στο αγγλικό Channel 4, το αστυνομικό θρίλερ με τίτλο «Before We Die».

Η τελευταία κουβέντα πριν ολοκληρώσουμε την συνομιλία μας έχει και πάλι να κάνει με τους ηθοποιούς γονείς της. Θα έρθουν η Estelle Marion και ο Κώστας Αρζόγλου να σας δουν, τη ρωτάμε και η φωνή της «χρωματίζεται» από χαρά και αδημονία. «Η μάνα μου έρχεται αύριο και σε λίγες μέρες θα έρθει και ο πατέρας μου. Θα συναντηθούμε στην Πάτρα».

Οι φωτ. της παράστασης έχουν credit Στέφανος Σάμιος.

Στην παράσταση "Ζουβέ - Ελβίρα"...

Στην παράσταση "Ζουβέ - Ελβίρα" προν περίπου δέκα χρόνια με τον πατέρα της, Κώστα Αρζόγλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture