Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Talks - Απολαύσαμε γεύσεις που λιώνουν στον ουρανίσκο, στον χώρο που αποτελεί το σημείο αναφοράς των Υψηλών Αλωνίων

Talks - Απολαύσαμε γεύσεις που λιώνουν σ...

Σολωμός με κρέμα από σταμναγκάθι, sauce χαβιάρι, vichyssoise ρόκας, ζελέ εσπεριδοειδών, brick, σφαίρες yuzus και ελαιόλαδο βοτάνων

Τo Τalks στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών εδώ και 10 χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα meeting points της πόλης, ανεξαρτήτως καιρού, εποχής και συνθηκών. Κάτι σαν σταθερή αξία που όσο περνάει ο καιρός, ανεβάζει τις «μετοχές» της στον τομέα της εστίασης και της αναψυχής και διευρύνει το πιστό κοινό της. Ο έμπειρος σεφ Σπύρου Παπαχρήστου, μας εκπλήσσει πάντα ευχάριστα με τα ξεχωριστά, λαχταριστά και «ψαγμένα» πιάτα του. Απολαμβάνουμε γεύσεις που λιώνουν στον ουρανίσκο, στον ζεστό και φιλόξενο χώρο που ξεχωρίζει στον κλάδο της εστίασης αφού δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει μοναδικές δημιουργίες, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες επιλεγμένες με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια οι οποίες «παντρεύονται» με δεξιοτεχνία για να οδηγήσουν σε γευστικές προσκλήσεις και προκλήσεις που κάνουν τα πιάτα του Talκs σωστό... πειρασμό. Αλλά δεν είναι μόνο το φαγητό αυτό που κάνει το ιδιαίτερο αυτό Cafe, Bar and Restaurant να ξεχωρίζει. «Πριν από μία δεκαετία και παρά την οικονομική κρίση που βίωνε τότε η χώρα, τολμήσαμε να πάρουμε την απόφαση- μαζί με τους συνεταίρους μου- για μία νέα συνεργασία και να φτιάξουμε ένα μαγαζί που θα προσπαθήσει να έχει καλό καφέ, καλό φαγητό αλλά και “καθαρό” ποτό. Η χαλαρή μουσική θα βοηθούσε και αυτή να φτιάξει ο χώρος τη δική του προσωπικότητα και τη δική του ατμόσφαιρα» λέει ο Παναγιώτης Κολλιόπουλος εκ των ιδιοκτητών του χώρου, ο οποίος πλέον βλέπει την επιδίωξη του τότε, να έχει μετατραπεί σε κατάκτηση του σήμερα. Όπως εξηγεί, σχολιάζοντας το τόλμημα, «είναι δύσκολο να διαφοροποιηθείς. Είναι ένα ρίσκο γιατί δεν ξέρεις αν τελικά θα επιβιώσει η επιχείρηση σου και αν θα αγκαλιαστεί η προσπάθεια που καταβάλεις. Ωστόσο κάθε μαγαζί μπορεί και πρέπει να έχει το δικό του ύφος και το δικό του «χαρακτήρα». Το δικό του στίγμα. Νιώθω ότι το Talks είναι ένας χώρος όπου κάποιος καταφεύγει έτσι ώστε να χαλαρώσει, με τη μουσική να παίζει το δικό της ρόλο σε αυτό. Πιστεύω ότι το κομμάτι της μουσικής είναι ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά που κάνει το Talks να ξεχωρίζει». Kαι μπορεί ο κλάδος της εστίασης να αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, ωστόσο, όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Κολλιόπουλος, το κέφι των Πατρινών δεν έχει καμφθεί. «Οι συνέπειες της πανδημίας στην εστίαση, θα έλεγα ότι φαίνονται ακόμα. Ο κόσμος έμαθε διαφορετικά, προτιμά πολλές φορές να μείνει στο σπίτι. Από την άλλη η ακρίβεια και εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης δυσκολεύει τα πράγματα παντού. Οι περισσότεροι επιλέγουν να περιορίσουν τις εξόδους και είναι συγκρατημένοι ως προς αυτά που ξοδεύουν. Ωστόσο βλέπω χαμόγελα, όσο αβέβαιο κι αν είναι το μέλλον» λέει. Εστιάσαμε στον εξαιρετικό σολωμό με κρέμα από σταμναγκάθι, sauce χαβιάρι, vichyssoise ρόκας, ζελέ εσπεριδοειδών, brick, σφαίρες yuzus και ελαιόλαδο βοτάνων.

Info

Talks

Πλ. Υψηλών Αλωνίων 25, Πάτρα

τ.: 2610 311322

fb: Talks

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life