Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Tomo's Open Kitchen Bar - Fusion κουζίνα με μεσογειακές αναφορές, η οποία έχει αγαπηθεί πολύ

Tomo's Open Kitchen Bar - Fusion κουζίνα...

Δοκιμάσαμε black cod με miso και πολύχρωμη κινόα

Το Tomo's σε ένα γραφικό σημείο (ζωντανό καρτ - ποστάλ) της Τριών Ναυάρχων δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Μιχάλη και Γιώργο Τομοποσίδη με το σκεπτικό ενός «όμορφου χώρου που να τους ευχαριστεί, να τους ταιριάζει και να τους αντιπροσωπεύει». Από τα Χριστούγεννα του 2015 μέχρι και σήμερα κάνουν συνεπή βήματα στο fine dining, λανσάροντας μια fusion κουζίνα με μεσογειακές αναφορές, η οποία έχει αγαπηθεί πολύ. «Μας αρέσει να καινοτομούμε γευστικά και να υιοθετούμε όλες τις νέες, διεθνείς τεχνικές. Το μαγαζί διαθέτει μεγάλη γκάμα σε κοπές premium κρεάτων και ένα πλούσιο κελάρι με πάνω από 120 ετικέτες κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα και προσεγμένες επιλογές από την παγκόσμια οινοποιία. Λειτουργούμε αμιγώς σαν εστιατόριο και όλο το προσωπικό παρακολουθεί σεμινάρια εξέλιξης» αναφέρει ο Μιχάλης Τομοποσίδης. Ο ίδιος έχοντας εργαστεί πάνω από δυο δεκαετίες στον χώρο με θητεία σε Αγγλία, Μύκονο, στο King George της Αθήνας κ.ά., επισημαίνει πως μαζί με τον αδελφό του εκπροσωπούν τη δεύτερη γενιά της οικογενειακής ενασχόλησης με την εστίαση. Θέλουν η Πάτρα μέσω του Tomo’s να έχει σεβαστή θέση στον γαστρονομικό χάρτη του «σήμερα» με πιάτα που ξεφεύγουν από τις συμβατικές αντιλήψεις. Υπενθυμίζει επίσης πως ήταν από τα πρώτα εστιατόρια με «παράθυρο» εμφανούς, ανοιχτής κουζίνας, ώστε να μπορεί ο πελάτης να βλέπει τη διαδικασία των παρασκευών, αλλά και της εισαγωγής σπάνιων κρεάτων και ιδιαίτερων συνδυασμών υλικών στο μενού. «Συμβαίνει συχνά πελάτες μας να αποφεύγουν κάποια υλικά, τα οποία τελικά τους αρέσουν με τον τρόπο που εμείς μαγειρεύουμε. Επίσης χαίρομαι που βλέπω τόσο νέο κόσμο να έρχεται να φάει εδώ με το κρασί του, θεωρώντας το βασική ευχαρίστηση, κάτι που δεν συνέβαινε παλιά στις μικρές ηλικίες». Πρόσφατα το Tomo’s ανακαινίστηκε από τη διακοσμήτρια Μαρία Ροδοπούλου φρεσκάροντας το περιβάλλον του και αποκτώντας σοφιστικέ ασπρόμαυρο δάπεδο. Στον επάνω όροφο με το τζάκι και το κελάρι, έχουν καθιερωθεί θεματικές βραδιές που προσελκύουν πιστό κοινό. 

Μας πρότειναν να δοκιμάσουμε black cod με miso και πολύχρωμη κινόα. Αξίζει να το απολαύσετε!

Info

Tomo's Open Kitchen Bar

Σαχτούρη 77, Πάτρα

τ.: 2610 311141

fb: tomosopenkitchenbar

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life