Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου με «προεκλογικό άρωμα»

Πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου με «προεκλογικό άρωμα»

Οι πιθανές ημερομηνίες της κάλπης

Προεκλογικό «άρωμα» θα έχει μια πρώτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , καθώς τα κομματικά επιτελεία ανεβάζουν στροφές ενόψει της κάλπης της απλής αναλογικής.

Η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών παραμένει ακόμα άγνωστη ωστόσο αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό συγκελείται την Τετάρτη η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έρθουν προς συζήτηση κομβικά ζητήματα που σχετίζονται σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τις κατευθύνσεις για το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας.

Ένα ακόμα ζήτημα που θα μπει στο τραπέζι, θα είναι η επικοινωνία του κυβερνητικού έργου, αλλά και το πλαίσιο των περιοδειών που θα πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στον επόμενο μήνα και θα αποτελείται από τέσσερους σταθμούς σε Κομοτηνή, Λάρισα, Ιωάννινα και Κοζάνη.

Ορόσημο ο Απρίλιος για τις εκλογές
Το τετ-α-τετ που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρέθηκαν για τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έδωσε ένα πρώτο στίγμα για τον εκλογικό μήνα.

Όταν ο Γενικός Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ ρώτησε τον πρωθυπουργό, εάν αποφάσισε την ημερομηνία διεξαγωγής τους, εκείνος απάντησε ότι «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά». Όταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επέμεινε «πότε ακριβώς;», ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να του είπε: «μία εβδομάδα πριν, μία εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε».

Τα πιθανότερα σενάρια για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών είναι τρία και συγκεκριμένα η 26η Μαρτίου η 2α Απριλίου και η 9η Απριλίου. Μένει να ορίσει ο πρωθυπουργός την πρώτη Κυριακή της κάλπης, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.

 
Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους υπουργούς του να μην κατεβάσουν τα μολύβια μέχρι τις εκλογές αλλά να ολοκληρώσουν το κυβερνητικό έργο. Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση 30 νομοσχέδια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις