Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο κυκλώνας «βόμβα» μεταφέρεται στην Αγγλία - Αναμένεται σφοδρή κακοκαιρία

Ο κυκλώνας «βόμβα» μεταφέρεται στην Αγγλ...

Έντονη υγρασία και βροχοπτώσεις αναμένονται ως αποτέλεσμα του κυκλώνα στις ΗΠΑ

Ο «κυκλώνας- βόμβα» που έπληξε τη βόρεια Αμερική προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 60 ανθρώπων και χάος στο οδικό και εναέριο δίκτυο της χώρας, θα επηρεάσει τις επόμενες ώρες τις καιρικές συνθήκες στη Βρετανία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», επικαλούμενη την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας (MET).

Η ιστορική χιονοκαταιγίδα που έφερε τα πάνω - κάτω σε 12 αμερικανικές πολιτείες πλήττοντας κυρίως τη Νέα Υόρκη όπου καταγράφηκαν 34 νεκροί, θα έχει επιπτώσεις στις καιρικές συνθήκες της γηραιάς αλβιώνας, επισημαίνουν οι Βρετανοί μετεωρολόγοι.

Το βρετανικό δημοσίευμα που επικαλείται την μετεωρολογική υπηρεσία (MET) σχολιάζει ότι, ύστερα από τον φονικό κυκλώνα - βόμβα που έκανε την επέλασή του στις νοτιοδυτικές πολιτείες στις ΗΠΑ, οι Βρετανοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με έντονη υγρασία και θυελλώδεις ανέμους.

Για αύριο, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι στη Σκωτία θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις . Από τις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής και επί 15 ώρες, αναμένονται ισχυρές βροχές κυρίως στο Εδιμβούργο, τη Γλασκώβη και το Στέρλινγκ», γράφει η σχετική ανακοίνωση της βρετανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Προειδοποιεί επίσης ότι οι έντονες βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό και το εναέριο δίκτυο.

Ο μετεωρολόγος, Σίμον Πάτριτζ, έσπευσε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο «κυκλώνας - βόμβα» που έπληξε τις ΗΠΑ, θα προκαλέσει υγρασία και θυελλώδεις ανέμους στη Βρετανία.

«Ο καιρός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει άστατος με περαιτέρω περιόδους έντονης υγρασίας και θυελλωδών ανέμων λόγω της ενίσχυσης του jet stream στις ΗΠΑ , δηλαδή ρεύματα αέρα που μοιάζουν με «ποτάμια» και κινούνται ταχύτατα με ταχύτητα από 129 έως 225 χμ. την ώρα, αλλά μπορούν να φτάσουν και πάνω από 275 χμ/ώρα.

Ο Βρετανός μετεωρολόγος έσπευσε πάντως να τονίσει ότι, οι επιπτώσεις στη Βρετανία από την χιονοκαταιγίδα στις ΗΠΑ, δεν θα είναι τόσο καταστροφικές .

«Οι επιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι τόσο δραματικές, επειδή αυτό το σύστημα έχει φέρει πολύ κρύο αέρα πιο νότια, σε όλες τις ΗΠΑ», δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο «κυκλώνας - βόμβα» θα έχει επιπτώσεις μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του ρεύματος αεριωθούμενων στο Βόρειο Ατλαντικό .

«Αυτό που έκανε ο «κυκλώνας- βόμβας» ήταν να ενισχύσει το jet stream επειδή το αυτό βασικά καθοδηγείται από διαφορές στη θερμοκρασία. Όσο πιο έντονη είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του βόρειου και του νότιου άκρου του, τόσο ισχυρότερο γίνεται το ρεύμα. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να διαρκέσουν επτά έως 10 ημέρες», τόνισε.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις