Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Παιχνίδι» και «πλάκα» ο ομαδικός βιασμός του 15χρονου στο Ίλιον! Στο «φως» οι απολογίες τριών κατηγορουμένων

«Παιχνίδι» και «πλάκα» ο ομαδικός βιασμό...

Όλα όσα ισχυρίζονται

Για την υπόθεση των βιασμών στο Ίλιον, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι συνολικά πέντε ανήλικοι, ενώ ο ένας από τους κατηγορούμενους αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Την Τετάρτη (28.12.2022) ο Βούλγαρος κατηγορούμενος θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ο Αλβανός, ο οποίος φέρεται να ήταν αυτός που «οργάνωνε» τους ομαδικούς βιασμούς.

"Ο 15χρονος δεν εξέφρασε την ενόχληση του"
Η μία εκ των τριών απολογιών,  ανήκει σε ένα από τα αγόρια που φέρεται να βιντεοσκοπούσε τις φρικιαστικές πράξεις. Πρόκειται για τα βίντεο που είχαν διανέμει -σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία- και σε άλλα παιδιά του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος φέρεται να είπε: “Το πρώτο περιστατικό έγινε στα μέσα Νοεμβρίου και ξεκίνησε με ένα απλό πείραγμα μεταξύ όλων, όπως συνηθίζαμε να κάνουμε τις φορές που βρισκόμασταν στα πλαίσια της μεταξύ μας παρέας και του ελεύθερου χρόνου μας. Όταν ξεκίνησε το αστείο εις βάρος του 15χρονου, εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή. Στην αρχή απλώς κοιτούσα, ενώ κάποια στιγμή κάποιος από την παρέα με παρότρυνε να τραβήξω βίντεο την σκηνή με όλους τους εμπλεκόμενους φίλους μου. Μετά την λήξη της πλάκας -όπως πιστεύαμε- καθόμασταν όλοι μαζί στο δωμάτιο και συζητούσαμε, ενώ εκεί ήταν και ο 15χρονος, ο οποίος μετά από λίγο έφυγε, καθώς μας είπε ότι έπρεπε να γυρίσει σπίτι του και στη συνέχεια αποχωρήσαμε και όλοι οι άλλοι”.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος, “μετά το περιστατικό συνεχίστηκε κανονικά η καθημερινότητά μας στο σχολείο και σε καμία περίπτωση δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι όλη αυτή η συμπεριφορά ήταν ένα λάθος, καθώς μετά ο 15χρονος δεν εξέφρασε -απ’ όσο γνωρίζω- την έντονη ενόχληση του σε κάποιον. Μάλιστα, το επόμενο απόγευμα κανονίσαμε να βγούμε όλοι μαζί και πήγαμε ξανά σε εκείνο το σπίτι. Το πρώτο βίντεο που τράβηξα, το έστειλα αποκλειστικά στους παρευρισκόμενους, αφού οι ίδιοι μου το ζήτησαν, και σε κανέναν άλλον”.

 Σχετικά με όσα αποτρόπαια βίωσε ο 15χρονος μια ακόμα φορά, ο παραπάνω κατηγορούμενος, φέρεται να κατέθεσε ότι “το δεύτερο περιστατικό συνέβη στις 19/11/2022, μετά από περίπου πέντε μέρες. Στο μεταξύ, κάθε φορά που βρισκόμασταν, συνεχίσαμε να πειράζουμε ο ένας τον άλλον, ως αστείο μεταξύ μας. Όπως και την πρώτη φορά, έτσι και το δεύτερο περιστατικό ξεκίνησε με το να πειράζουμε ξανά ο ένας τον άλλον για πλάκα, ώσπου κάποιος από την παρέα πρότεινε στους υπόλοιπους να κάνουμε το ίδιο στον 15χρονο. Το δεύτερο βίντεο δεν το έστειλα σε κανέναν, ενώ το διέγραψα σχεδόν αμέσως μετά το περιστατικό. Η παρουσία μου εκεί ήταν εντελώς παθητική και το σοβαρό μου λάθος ήταν ότι υπάκουσα στις παροτρύνσεις των άλλων και βιντεοσκόπησα το συμβάν”.

“Μου έχει συμβεί κι εμένα”
Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να είπε στην απολογία του: “Όλο αυτό ήταν μια πλάκα, ένα παιδικό παιχνίδι. Άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας πάνω από τα ρούχα, αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε. Εγώ δεν τον πόνεσα στην αρχή, αλλά ένα άλλο παιδί τον πόνεσε. Μου έχει συμβεί και εμένα, και πριν και μετά το βίντεο, αλλά δεν με πόνεσαν τα παιδιά. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη στον 15χρονο και στην οικογένειά του”.

“Δεν περίμενα ότι θα καταλήξει έτσι”
Ο τρίτος κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε: “Είναι πολύ καλός μου φίλος ο 15χρονος, ήταν ένα παιχνίδι αυτό που κάναμε. Αυτό με το παιδί δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταλήξει έτσι. Λυπάμαι πολύ. Ήμουν παρών σε ένα περιστατικό και όχι σε όλα”.

newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις