Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά σε χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα

Επίσκεψη Πέτρου Ψωμά σε χριστουγεννιάτικ...

"Σε Αθήνα, Τρίκαλα και Αίγιο οι Δήμοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, στην Πάτρα;"

Τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα της Αθήνας, των Τρικάλων και του Αιγίου επισκέφτηκε πρόσφατα ο Πέτρος Ψωμάς προκειμένου να δει με ποιο τρόπο δήμοι της χώρας ψυχαγωγούν τους δημότες τους, μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Δυστυχώς οι συγκρίσεις με τον Δήμο Πατρέων είναι συντριπτικές εναντίον μας. Και στις τρεις περιπτώσεις –υπάρχουν κι άλλες πολλές ανά την Ελλάδα- υπάρχει σεβασμός στον πολίτη, πλούσιες παροχές υπηρεσιών προς όλους, ιδανικές συνθήκες εορτασμού για παιδιά κάθε ηλικίας και προέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος. Στην Πάτρα, κενό!

Ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα είναι το απόλυτο θεματικό πάρκο της χώρας. Λειτουργεί εδώ και 12 χρόνια επί τριών διαφορετικών δημοτικών αρχών, αξιοποιεί στο έπακρο το κληροδότημα «Μύλος Ματσόπουλου» και εμπλουτίζεται συνεχώς με επιπλέον χώρους και υπηρεσίες, Έχει εξελιχθεί στο χριστουγεννιάτικο τοπόσημο της Θεσσαλίας, λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο και γνωρίζει διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα (φέτος οι επισκέπτες αναμένεται να είναι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο, οι δε κρατήσεις σε ξενοδοχεία και airbnb ξεπερνούν τα όρια του νομού).

Το «Christmas Factory» της Αθήνας είναι εγκατεστημένο μέσα στον δημοτικό πολυχώρο «Τεχνόπολη» στο Γκάζι, διαθέτει πλήθος εναλλακτικών χώρων, φιλοξενεί δραστηριότητες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και παρέχει ψυχαγωγικές υπηρεσίες για όλες τις ηλικίες. Στο Αίγιο λειτουργεί και πάλι το «Πάρκο των Χριστουγέννων» αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το πάρκο στα Ψηλαλώνια και καθιστώντας το χώρο ως την πιο ενδιαφέρουσα σχετική δημοτική εγκατάσταση στην Αχαΐα, που απευθύνεται ακόμα και στο πατρινό κοινό!

Δυστυχώς στην Πάτρα, για μια ακόμη χρονιά, η ανέμπνευστη δημοτική αρχή περιορίζει τη χριστουγεννιάτικη προσφορά της σε μια λιτή εγκατάσταση στο κέντρο της πόλης και σε λιγοστές άνευρες δράσεις στην «Ιχθυόσκαλα», χωρίς διάδραση και ενδιαφέροντα ερεθίσματα για τα παιδιά. Ευτυχώς προέκυψαν και φέτος ιδιωτικές πρωτοβουλίες που καλύπτουν το κενό, έτσι ώστε οι πατρινές οικογένειες να μπορούν να απολαύσουν πλούσιες εποχικές εμπειρίες χωρίς να χρειαστεί να… ξενιτευτούν.

Το σπιράλ προτείνει –και ως δημοτική αρχή θα προχωρήσει- τη μεταμόρφωση των χώρων στα προσφάτως ανακαινισμένα «Παλαιά Σφαγεία», σε έναν σύγχρονο χριστουγεννιάτικο πολυχώρο. Όλο το έμπειρο δυναμικό της πόλης, άνθρωποι του δήμου και της κοινωνίας που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία, μπορούν να διαμορφώσουν μία εγκατάσταση πλήρως ανταγωνιστική προς τα γειτονικά και πιο απομακρυσμένα θεματικά πάρκα. Η ελεύθερη είσοδος για όλους και η μετεξέλιξη του χώρου σε μια μοναδική αποκριάτικη «Carnival Land» αποτελούν συμπληρωματικό στόχο και δέσμευση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις