Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι χριστουγεννιάτικα ψώνισαν οι Πατρινοί- Οι ερωτήσεις για τα φωτάκια και η κίνηση

Τι χριστουγεννιάτικα ψώνισαν οι Πατρινοί...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές

Παρά την ακρίβεια στο ρεύμα και στις αυξήσεις οι Πατρινοί έσπευσαν να προμηθευτούν χριστουγεννιάτικα στολίδια και να μεταφέρουν στα σπίτια τους τη μαγεία των Χριστουγέννων.  Κάποιοι προβληματίστηκαν σχετικά με το πόσο καίνε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια ενώ οι αυξήσεις στις τιμές ανάγκασαν τους καταναλωτές να σκεφτούν καλά τις αγορές τους.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, υπεύθυνος του καταστήματος «Η Φάτνη», «η τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου πριν τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα αλλά και η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου είναι το διάστημα που στολίζουν οι περισσότεροι Πατρινοί. Σε σχέση με πέρσι υπάρχει μια πολύ μικρή πτώση.

Στην Αθήνα αυτή η πτώση είναι της τάξης του 15%, στην Πάτρα ακόμα λιγότερη. Κάποιοι φέτος προβληματίστηκαν σε σχέση με τα φωτάκια και κάποιοι δε δίστασαν να ρωτήσουν πόσο καίνε στις 10 ώρες. Ωστόσο δεν μειώθηκαν οι πωλήσεις σε φωτάκια καθώς πλέον όλα είναι led και το κόστος της ενέργειας που καταναλώνουν είναι μικρό, αντιστοιχεί σε αυτό που καίει μία λάμπα από 6-20 watt. Ο κόσμος φέτος ήταν πιο συγκρατημένος, αλλά λίγο. Η ψυχολογία παίζει τον πρώτο ρόλο και η αγωνία τον συγκρατεί.  Φέτος ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός ήταν ακριβότερος κατά 20%».

«Οι επιλογές για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό είναι αρκετές και ο καθένας κινείται ανάλογα με αυτό που θέλει να κάνει. Το λευκό χιονισμένο, το παραδοσιακό κόκκινο, το σαμπανί χρυσό είναι κλασσικές επιλογές που προτιμούν οι καταναλωτές» καταλήγει ο κ. Αναγνωστόπουλος.  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις