Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Διονύσιος στην ομώνυμη ενορία

Πάτρα: Με λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Δι...

Στον πανηγυρικό εσπερινό το απόγευμα της Παρασκευής 16/12 χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας που τελέστηκε την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και κήρυξε το Θείο λόγο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πνευματική αγωγή που έλαβε ο Άγιος Διονύσιος από την οικογένεια του, την αφιέρωση του στο Θεό δια της μοναχικής κουράς, την εκκλησιαστική και αρχιερατική του ζωή στην Αίγινα και τέλος  στην εντολή του Κυρίου να αγαπάμε τους εχθρούς μας, την οποία ο Άγιος Διονύσιος τήρησε με τη συγχώρηση του φονιά του κατά σάρκα αδελφού του. 

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης μετέφερε τις πατρικές ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για Καλά Χριστούγεννα και χρόνια ευλογημένα και αγιασμένα.

Το βράδυ της Παρασκευής τελέτηκε ιερά αγρυπνία όπου προεξήρχε και κήρυξε το Θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές ενώ ανήμερα της εορτής το Σάββατο 17/12 το πρωί στην αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μετά παρέστη και στη Θεία δοξολογία για την εορτή των Τριών Παίδων εν Καμίνω που είναι οι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις