Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεσολόγγι: Οι αργυροπελεκάνοι πεθαίνουν στα ηλεκτροφόρα καλώδια

Μεσολόγγι: Οι αργυροπελεκάνοι πεθαίνουν ...

Στην περιοχή Τουρλίδας, στη Λιμνοθάλασσα

Το περασμένο Σάββατο, o συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Νικόλαος Νούλας, εντόπισε στην περιοχή Τουρλίδας, στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, έναν αργυροπελεκάνο νεκρό κάτω από γραμμή μεταφοράς ενέργειας.

Το άτυχο πουλί φαίνεται ότι κατέληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου έπειτα από πρόσκρουση σε γνωστή για την επικινδυνότητά της γραμμή μεταφοράς ρεύματος ενώ στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει καλός φωτισμός που επιδεινώνει την κατάσταση.

 Η πρόσκρουση σε ηλεκτροφόρα καλώδια αποτελεί σημαντική απειλή για τους αργυροπελεκάνους και άλλα μεγάλα υδρόβια πουλιά. Ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες, τα καλώδια δεν είναι διακριτά κι έτσι πολλά πουλιά προσκρούουν σε αυτά με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ή και τον θάνατό τους.

Είναι ενδεικτικό ότι το 50% των γραμμών μεταφοράς ρεύματος εντός των Εθνικών Πάρκων Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και Αμβρακικού Κόλπου είναι επικίνδυνα για τους αργυροπελεκάνους και άλλα είδη πουλιών που αναπαράγονται εκεί, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που υλοποίησε η ομάδα της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στο πλαίσιο του Προγράμματος Pelican Way of LIFE.

 

messolonghinews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις