Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα για την εορτή του Αγ. Ελευθερίου ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος

Στην Πάτρα για την εορτή του Αγ. Ελευθερ...

Θα χοροστατήσει στον εσπερινό την Τετάρτη 14/12 το απόγευμα και στη Θεία λειτουργία το πρωί της Πέμπτης 15/12 στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 τιμάται ως γνωστόν από την εκκλησία μας η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου. Εκτός από τον ιερομάρτυρα Άγιο Ελευθέριο τιμάται και η μητέρα του Ανθία. Επίκεντρο του εορτασμού στην πόλη των Πατρών αποτελεί ο ομώνυμος ιερός ναός στη νέα εθνική οδό Πατρών Αθηνών μετά την Αρέθα όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, την παραμονή της εορτής, την Τετάρτη 14/12 στις 5 το απόγευμα θα γίνει η έξοδος της εικόνας και τμήματος του ιερού λειψάνου του Αγίου Ελευθερίου και θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στις 6 το απόγευμα όπου μάλιστα θα παραστεί και θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Ο Μητροπολίτης Μάνης έρχεται στην Πάτρα μετά από σχετική πρόσκληση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στις 21.30 με μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα θα ψαλεί ιερά αγρυπνία και το πρωί της Πέμπτης 15/12 θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία (για την ακρίβεια αρχιερατικό συλλείτουργο) όπου και πάλι θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος. Στις 5.30 το απόγευμα της Πέμπτης θα ψαλεί εσπερινός και ιερά παράκληση προς τον θαυματουργό Άγιο Ελευθέριο καθώς και το μυστήριο του ιερού ευχελαίου υπέρ υγείας των ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών του ιερού ναού όπου προΐσταται ο π. Νικόλαος Μήλας.

*Φυσικά όπως κάθε χρόνο λαμπρή ιερά πανήγυρη θα λάβει χώρα και στην ενορία του ι.ν. Παντοκράτορος στην άνω πόλη των Πατρών όπου και φυλάσσεται τμήμα του χεριού του Αγίου Ελευθερίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στον Παντοκράτορα, την Τετάρτη 14/12 το πρωί θα γίνει στη διάρκεια της Θείας λειτουργίας η έξοδος της εικόνας του Αγίου. Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Το πρωί της Πέμπτης θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 5.30 μεθέορτος εσπερινός και ιερά παράκληση όπου θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο οποίος διατελεί και ηγούμενος στο μοναστήρι των Αγίων Πάντων στο Βελιμάχι Τριταίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις