Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κι όμως, μπορεί να «κυνηγάμε» τη γαλοπούλα- «Πετάει» το τραπέζι των Χριστουγέννων

Πάτρα: Κι όμως, μπορεί να «κυνηγάμε» τη ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι αυξήσεις στα κρεοπωλεία

Βαρύ θα πέσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος στους καταναλωτές, καθώς οι αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα διαδέχονται η μια την άλλη. Η τιμή της ντόπιας γαλοπούλας, στα κρεοπωλεία της Πάτρας αναμένεται να φτάσει τα 10 ευρώ το κιλό, σε σχέση με τα 8.50 ευρώ της περσινής χρονιάς, σημειώνοντας μια αύξηση περίπου στο 20%. «Υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε και έλλειψη στη γαλοπούλα» υπογραμμίζει στο thebest.gr ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Πάτρας Παναγιώτης Ζυγούρας. Συγκεκριμένα είπε ότι  η παραγωγή της είναι μικρή σε σχέση με άλλες χρονιές λόγω των ανατιμήσεων στην τιμή των τροφών της, την ίδια στιγμή που η ζήτησή της θα είναι η ίδια.

Όμως, η τιμή της γαλοπούλας δεν είναι η μόνη που τραβάει την ανιούσα, καθώς και στα άλλα κρέατα υπάρχει η ίδια τάση. Η χωριάτικη κότα, που είναι ένα από τα κρέατα που αγοράζουν οι καταναλωτές τις ημέρες των γιορτών, φέτος θα φτάσει μέχρι και 7.50 το κιλό ενώ πέρυσι η τιμή της κυμαίνονταν από 6 έως 6.50 ευρώ. 

Από ‘κει και πέρα, σύμφωνα με τον κ. Ζυγούρα, το χοιρινό που αρκετοί προτιμούν για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, από 5 ευρώ το κιλό που ήταν το μέσο όρο τιμής πέρυσι, φέτος θα κυμανθεί 6 με 7 ευρώ. Αναφερόμενος, στο αρνί και στο κατσίκι, είπε ότι είναι από τα κρέατα που είναι «χρηματιστήριο» όλη την χρονιά καθώς η τιμή του, ανεβοκατεβαίνει, ωστόσο η μέση τιμή που έδωσε για τις ημέρες που έρχονται είναι στα 12 ευρώ το κιλό.

«Οι καταναλωτές έχουν αρχίσει δειλά δειλά να κινούνται καθώς κάποιοι θέλουν να προλάβουν την πιθανότητα νέων αυξήσεων» τονίζει ο πρόεδρος των κρεοπωλών και συνεχίζει λέγοντας ότι «οι περισσότεροι ψωνίζουν την τελευταία στιγμή γιατί δεν θέλουν να τα καταψύχουν. Ελπίζουμε, αυτές τις ημέρες να μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα και να ανεβάσουμε τον τζίρο μας καθώς η φετινή χρονιά δεν ήταν καθόλου καλή λόγω της ακρίβειας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις