Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ελληνίδα παραολυμπιονίκης με τη νόσο της Σελίν Ντιόν: «Προσπέρασα πόνους, για να φέρω μετάλλιο στη χώρα μου»

Η Ελληνίδα παραολυμπιονίκης με τη νόσο τ...

Οι δυσκολίες που περνάει

Τον κόσμο συγκλόνισε η Καναδή τραγουδίστρια, Σελίν Ντιόν με την εξομολόγησή της ότι πάσχει από το σύνδρομο του «δύσκαμπτου ανθρώπου» [=Stiff Person Syndrome (SPS)]. Το σύνδρομό αυτό, που προσβάλει έναν άνθρωπο ανά 1.000.000, έχει «αγγίξει» και την παραολυμπιονίκη κολύμβησης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.
Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, διαγνώστηκε με την συγκεκριμένη πάθηση το 2010. Τα πρώτα συμπτώματα, όμως, της έκαναν την εμφάνισή τους, το 2000, όταν εκείνη ήταν 14 χρονών. 

Όπως περιγράφει, σε πρώτο στάδιο υπήρχαν πτώσεις κατά τη βάδισή της, στα δύο με τρία βήματα. Δεν πονούσε, αλλά δεν είχε αίσθηση και του πού είναι τα πόδια της. Μετά ξεκίνησαν τα καψίματα στα χέρια και στα πόδια. Σταδιακά η πάθηση χειροτέρευε. Είχε σπασμούς και στην κοιλιακή χώρα. 

Η ίδια ξεκίνησε, τότε, να ασχολείται με την κολύμβηση. «Υπάρχουν διαφοροποιήσεις στη δική μου περίπτωση. Έχω καταφέρει να το κοντρολάρω και να μην έχω σπασμούς. Το κατάφερα αυτό με την κολύμβηση και την θεραπευτική πισίνα. Υπάρχουν στιγμές, που σφίγγει ο λαιμός και δεν μπορώ να αρθρώσω σωστά. Υπάρχουν πόνοι αρκετοί, όμως, έχω μάθει να ζω με αυτό. Κάνω φυσικοθεραπείες και πράγματα, που ωφελούν τον εαυτό μου. Καθημερνά κάνω κολύμβηση, για να μπορώ να κρατάω σε ένα επίπεδο το σώμα μου».

 Περισσότεα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις