Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κούγιας: Η δεύτερη σφαίρα αποδεικνύει ότι ο αστυνομικός δεν πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο του 16χρονου

Κούγιας: Η δεύτερη σφαίρα αποδεικνύει ότ...

"Ήταν ένα τυχαίο γεγονός" είπε ο δικηγόρος του αστυνομικού

Τυχαίο χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας τον πυροβολισμό, από αστυνομικό, που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (05.12.2022). Όπως είπε, ο οδηγός έτρεχε με 140 χλμ και εξαιτίας ελιγμού του, αντί η σφαίρα να πάει στα λάστιχα, τον χτύπησε.

Ο Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε χθες την υπεράσπιση του αστυνομικού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, είπε ότι ο εντολέας του δεν ήθελε ούτε καν να τραυματίσει τον 16χρονο κατά τη διάρκεια της καταξίωσης στη Θεσσαλονίκη.

«Ο εντολέας μου και δράστης του εγκλήματος σε καμία περίπτωση ούτε καν ήθελε να τραυματίσει και πολύ περισσότερο να αφαιρέσει τη ζωή του 16χρονου παιδιού» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή Συνδέσεις στην ΕΡΤ.

Κατά τον Αλέξη Κούγια, ο αστυνομικός που εκπροσωπεί «ως συνεπιβάτης της μηχανής, προσπάθησε μετά από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων, να αποτρέψει το θύμα να διαφύγει». Όπως είπε οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν γνώριζαν ποιος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που έφυγε χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας βρίσκονται συχνά μπροστά σε απρόοπτα» είπε ο Αλέξης Κούγιας προσθέτοντας ότι η καταδίωξη κράτησε αρκετά λεπτά και το θύμα πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα.

Θεσσαλονίκη: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό και αντί η σφαίρα να πάει προς τα κάτω ή στα λάστιχα του οχήματος, μια σφαίρα τον χτύπησε.

Αναφερόμενος στη δεύτερη σφαίρα που βρέθηκε σφηνωμένη σε πόρτα, στο σημείο όπου σταμάτησε η καταδίωξη, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι αποδεικνύει τον ισχυρισμό του αστυνομικού του ότι δεν πυροβόλησε με σκοπό να τραυματίσει τον 16χρονο. «Η δεύτερη σφαίρα αποδεικνύει τον ισχυρισμό του ότι δεν πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο» είπε.

Ο γνωστός ποινικολόγος είπε επίσης ότι θα πρέπει «να προσευχηθούμε όλοι μας να ζήσει το παιδί και να γυρίσει υγιές στην οικογένειά του και στο παιδί του». Ο αστυνομικός, είπε ο Αλέξης Κούγιας, είναι εκπαιδευμένος, με πολλά χρόνια εμπειρίας, οικογενειάρχης με δύο παιδιά.

Σε ερώτηση για το ντοκουμέντο με τους διαλόγους μετά το τέλος της καταδίωξης, όπου οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι ο 16χρονος είναι νεκρός, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι «πίστευαν ότι ήταν επιτυχής η προσπάθειά τους», μη εξηγώντας το γιατί οι αστυνομικοί στην επικοινωνία τους προς το κέντρο της ΕΛΑΣ ανέφεραν ότι ο 16χρονος ήταν νεκρός.

Όπως αποκάλυψε, ο αστυνομικός δεν επικοινώνησε με την οικογένεια του τραυματία γιατί κάτι τέτοιο απαγορεύεται υπενθυμίζοντας ότι είναι αντιμέτωπος με πολύχρονη ποινή κάθειρξης εφόσον κριθεί ένοχος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις