Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Έρχεται νέο σύστημα «φορτωμένο» με νερό

Καιρός: Έρχεται νέο σύστημα «φορτωμένο» με νερό

Πού και πότε προβλέπονται βροχές και καταιγίδες

Προ των πυλών της Ελλάδας βρίσκεται ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά και θα φέρει σημαντική επιδείνωση του καιρού.

Όπως αναφέρουν τα προγνωστικά μοντέλα, η επερχόμενη κακοκαιρία θα περιλαμβάνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Θα κάνει την εμφάνισή της το βράδυ της Τετάρτης (7/12), ενώ εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Πάντως, το πέρασμά της θα είναι σύντομο.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό κύμα επιδείνωσης, που επίσης θα έχει σχετικά σύντομη διάρκεια, προβλέπεται για το προσεχές Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα από το βράδυ του Σαββάτου (10/12) και την Κυριακή (11/12). Ξανά οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι οι δυτικές της χώρας.


Οι προειδοποιήσεις Μαρουσάκη και Αρναούτογλου για το πέρασμα της κακοκαιρίας το προσεχές Σαββατοκύριακο:
Την Τρίτη (6/12), σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για το «βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης» που «αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από το απόγευμα και από τα δυτικά δίνοντας σύντομες αλλά τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες».

Με νέα του ανάρτηση σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ο μετεωρολόγος του Open έκανε λόγο για βροχερό καιρό σε αρκετές περιοχές, με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στα δυτικά, κεντρικά, νότια και ανατολικά τμήματα.


Βροχές και πιθανόν καταιγίδες από το απόγευμα θα έχει και στην Αττική, ενώ τοπικές βροχές θα πέσουν και στη Θεσσαλονίκη. Από την Πέμπτη (8/12) και κυρίως από το απόγευμα και στη συνέχεια, ο καιρός βελτιώνεται, για να χαλάσει ξανά από το απόγευμα του Σαββάτου (10/12).

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή στα κεντρικά και νότια, εξαιτίας των νοτιάδων που θα μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη.

Με τη σειρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για το προσεχές Σαββατοκύριακο πως όσοι σχεδιάζουν ταξίδι προς τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, ή το αντίθετο, την ερχόμενη Κυριακή δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόβλημα με τον απόπλου καθώς αναμένονται πολύ ισχυροί νοτιάδες που τοπικά ίσως ξεπεράσουν τα 7-8 Μποφόρ.

Επίσης, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ συνέστησε προσοχή στους πολίτες και μέσω του δελτίου καιρού, λόγω της επιδείνωσης από το βράδυ του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Παράλληλα, έδωσε και την προοπτική για την πτώση της θερμοκρασίας στη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Επίσης, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς ακόμα τα προγνωστικά στοιχεία είναι ρευστά.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή την Πέμπτη 8/12/22
Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στα δυτικά, τα νότια, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη τοπικά έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 τοπικά νότιοι έως 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη


Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια από τις προμεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι 2 με 4Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στη δυτική Κρήτη τοπικά έως 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και από το βράδυ στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Οι περιοχές που προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη 8/12/22
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται της Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, που θα συνοδευτούν με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 Μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια, στο Αιγαίο, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του 24ώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 19, στην ανατολική Στερεά από 5 έως 19, στη δυτική Στερεά από 9 έως 18, στην Πελοπόννησο από 7 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 17, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 17, στις Κυκλάδες από 9 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 17 και στην Κρήτη από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του 24ώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν ασθενείς πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του 24ώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τρίτη 13/12/22
Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες.


Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ, με ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 18 με 21 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, τα οποία στα δυτικά και τα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.


Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Τέλος, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα σημειωθούν βροχές και στα ορεινά κυρίως την Τρίτη τοπικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ, ενώ από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και την Τρίτη θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία την Τρίτη στα βόρεια θα είναι αισθητή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις