Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Και δεύτερη πορεία με εκκίνηση από το Παράρτημα- Για τον Αλέξη και τον 16χρονο Ρομά

Πάτρα: Και δεύτερη πορεία με εκκίνηση απ...

Νωρίτερα μαθητές έκαναν πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου

Συγκέντρωση στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου έγινε νωρίτερα. Οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια  ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η συμμετοχή εκτιμάται στα 600 περίπου άτομα. Νωρίτερα είχε προηγηθεί πορεία μαθητών.  

Η πορεία κατέληξε ξανά έξω από το παράρτημα

Ο Αλέηξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 2008 ενώ έχουν αρχίσει από χθες οι διαμαρτυρίες για τον 16χρονο ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό σε καταδίωξη, επειδή δεν πλήρωσε σε βενζινάδικο.

Πάτρα: Πορεία μαθητών για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Εχουν περάσει πλέον 14 χρόνια από τον Δεκέμβρη που συγκλόνισε την Αθήνα, από τη δολοφονία, δηλαδή, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ότι έγινε στη συνέχεια (κυρίως στην πρωτεύουσα αλλά όχι μόνο).

Το ημερολόγιο έδειχνε Σάββατο 6 Δεκεμβρίου του 2008, ο κόσμος γιόρταζε στα μπαρ ονομαστικές εορτές προσωπικές ή φίλων, όπως και η παρέα του Αλέξη που προτίμησε για τη βραδιά τα Εξάρχεια.

Στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τα πυρά του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Το ποτάμι της οργής ξεσπούσε.

Η μοιραία σφαίρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, διαπέρασε την καρδιά και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Ο Αλέξης ήταν άοπλος όπως και οι φίλοι του.

Δείτε φωτογραφίες 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις