Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει απόψε και την Τρίτη η κεντρική ενορία του Αγίου Νικολάου

Πάτρα: Γιορτάζει απόψε και την Τρίτη η κ...

Τόσο απόψε στον πανηγυρικό εσπερινό μετ' αρτοκλασίας όσο και στην αρχιερατική Θεία λειτουργία την Τρίτη 6/12/2022 το πρωί θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου τιμά και εορτάζει η εκκλησία μας στις 6 Δεκεμβρίου και στην Πάτρα όπως κάθε χρόνο επίκεντρο αποτελεί ο ομώνυμος ιερός, ενοριακός ναός πλάι στις σκάλες που έχουν πάρει επίσης την ονομασία Αγίου Νικολάου όπως και η κεντρική οδός που οδηγεί στο παλιό λιμάνι και τον κεντρικό προβλήτα.

Η εικόνα του Αγ. Νικολάου έχει τοποθετηθεί εξωτερικά του ιερού ναού και απόψε Δευτέρα 5/12, παραμονή της εορτής, τελείται στις 18.00 πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ενώ θα ακολουθήσει στις 21.30 ιερά αγρυπνία έως περίπου τη 1 μετά τα μεσάνυχτα όπου θα ιερουργήσει ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Το πρωί της Τρίτης 6/12/2022 στην πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο ενώ ο κ. Χρυσόστομος στις 11 το πρωί της Τρίτης θα τελέσει και τη Θεία Δοξολογία για το Πολεμικό Ναυτικό. Ως γνωστόν ο Άγιος Νικόλαος είναι ο άγιος και προστάτης των ναυτικών.

Στις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης θα ψαλεί μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση στον Άγιο Νικόλαο τον θαυματουργό ενώ έχει προγραμματιστεί να γίνει και λιτανεία της ιεράς εικόνας του Αγίου στους γύρω δρόμους της ενορίας. Θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ηγούμενος της ιεράς μονής Ομπλού.

Ο Άγιος Νικόλαος που έζησε από το 270 έως τις 6 Δεκεμβρίου 343 μ. Χ. που εκοιμήθη, είναι άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Υπήρξε επίσκοπος στα Μύρα της Λυκίας (Μικρά Ασία), γι' αυτό και αναφέρεται και ως Νικόλαος Μύρων, ενώ στο Δυτικό Χριστιανισμό αναφέρεται και ως Νικόλαος του Μπάρι, καθώς στο Μπάρι βρίσκονται τα ιερά λείψανά του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις