Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ιστορική στιγμή: Η χειραψία της πριγκίπισσας Νταϊάνα με ασθενή με HIV

Ιστορική στιγμή: Η χειραψία της πριγκίπι...

Τον Απρίλιο του 1987 εγκαινίασε στο νοσοκομείο Middlesex του Λονδίνου την πρώτη ειδικά κατασκευασμένη μονάδα HIV/Aids

Μια ιστορική στιγμή για τη Βρετανία αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο αναβίωσε μέσα από μια ανάρτηση στο Tiktok. Πίσω στο 1987, η πριγκίπισσα Νταϊάνα έσφιξε το χέρι ενός ασθενούς με HIV.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 1987, η πριγκίπισσα Νταϊάνα εγκαινίασε στο νοσοκομείο Middlesex του Λονδίνου την πρώτη ειδικά κατασκευασμένη μονάδα HIV/Aids του Ηνωμένου Βασιλείου που φρόντιζε αποκλειστικά ασθενείς που είχαν μολυνθεί από τον ιό.

 
Μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ, η πριγκίπισσα Νταϊάνα έσφιξε το χέρι ενός άνδρα που έπασχε από την ασθένεια. Το έκανε χωρίς γάντια, αμφισβητώντας δημόσια την αντίληψη ότι ο HIV/Aids μεταδίδεται από άτομο σε άτομο με την αφή.

Ένας νοσηλευτής που ήταν στον θάλαμο την εποχή της επίσκεψης της πριγκίπισσας της Ουαλίας μίλησε στο Witness για μια «στιγμή ορόσημο» στον αγώνα κατά του HIV/Aids.

Το βίντεο δείχνει την χειραψία της πριγκίπισσας Νταϊάνας με έναν ασθενή με HIV/AIDS, ενώ το στίγμα γύρω από τον ιό ήταν τεράστιο και ανεξερεύνητο τη δεκαετία του 1980, έχει γίνει, πλέον, viral στο TikTok.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight