Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Στερεοτυπάκια Κορωνοϊός Εύα Καϊλή Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πολιτική εξουσία και τράπεζες: Οι δυο συνεταίροι

Πολιτική εξουσία και τράπεζες: Οι δυο συνεταίροι

Του Γιάννη Παρασκευά

Αντιμάχονται το «μείζον με το έλαττον», το ουσιώδες με το επουσιώδες, το ωφέλιμον με το αδιάφορον, το αναγκαίο με το περιττό και τα δεύτερα γίνονται πρώτα, στην καθημερινή επικοινωνιακή πραγματικότητα.

Στοχευμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της Κοινωνίας, προσφέρονται όλων των ειδών οι αγχολυτικές ουσίες, ούτως ώστε, η Κοινωνία να βρίσκεται σε κατάσταση λήθαργου και αδυναμίας αντίδρασης.

Τα μεγάλα Κοινωνικά-Πολιτικά και Οικονομικά προβλήματα, τεχνηέντως σκεπάζονται με την χρυσόσκονη, Σεξουαλικών παρενοχλήσεων, μικρό παραβατικών συμπεριφορών που μεγενθύνονται, παραβατικών συμπεριφορών Δημοσίων λειτουργών ( σαν να μην είναι γνωστό το φαινόμενο), καταχρήσεων και κακοποιήσεων σε Προνοιακά Ιδρύματα, Δημόσια και Ιδιωτικά και άμεσα μεταβάλλουν την Επικοινωνιακή εικόνα.

Η Πολιτική δυσλειτουργία, η αναποτελεσματικότητα της Διοίκησης, ο ευτελισμός των Θεσμών, η ακρίβεια, η ενέργεια, η προστασία της Υγείας, οι θάνατοι από τον ΙΟ, το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, η Ιδιωτικοποίηση όλων των Δημόσιων αγαθών, μπαίνουν στα αζήτητα και μας απασχολούν ή ο κ. ΛΙΓΝΑΔΗΣ ή τώρα ο ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ή ο πολυτάλαντος βουλευτής της ΝΔ κ. ΠΑΤΣΗΣ.

Δεν θέλουν να μείνει χρόνος και διάθεση στον πολίτη να ασχοληθεί με αυτά που διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν την δικιά του μίζερη ζωή.

Το βαρύ πέπλο της καθημερινότητας τον σκεπάζει και το σύνολο του ενεργού δυναμικού του, το διαθέτει στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών.

Η ανάγκη- αναγκαιότητα, είναι στην πρώτη φάση εμφάνισης τους στερητικά της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, μέχρι την ταύτιση και Ενότητας τους, για τον ερχομό του Καινούργιου.

Το κόστος ζωής πήρε την ανηφόρα και δεν διαφαίνεται ποιό θα είναι το τέλος, οι κάθε υπεύθυνοι και ανεύθυνοι μετακυλύουν τις ευθύνες σε εξωγενείς παράγοντες και ως Πόντιοι Πιλάτοι νήπτουν τας χείρας τους.

Αν στο καθημερινό εξοδολόγιο προστεθούν οι υποχρεώσεις σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Εφορία και Τράπεζες, τότε το αδιέξοδο είναι αξεπέραστο.

Στοχευμένη η πολιτική χρέωσης των Ελληνικών οικογενειών στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ, το βάρος του χρέους είναι το ίδιο με το βάρος της αγωνίας του θανάτου και τα δυό τα κουβαλάς μέχρι και την τελευταία σου πνοή, το ένα σε απελευθερώνει το άλλο το κληρονομούν οι επίγονοι.

Ούτε για το ένα ούτε για το άλλο υπάρχει Κυβερνητικό- Πολιτικό ενδιαφέρον, το βάρος του χρέους μεγενθύνεται με την απόλυτη σύμπλευση ΔΗΜΟΣΙΟΥ -ΤΡΑΠΕΖΩΝ και το βάρος της αγωνίας του θανάτου, γίνεται αβάσταχτο με την υποβάθμιση μέχρι σημείου κατάργησης, της ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ και ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΪΘΑΛΨΗΣ.

Το ΔΗΜΟΣΙΟ το όποιο χρέος το επιβαρύνει, σχεδόν παράνομα με ανεπίτρεπτα επιτόκια, την ίδια τακτική σε χειρότερο βαθμό ακολουθούν και οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Η ασυδοσία στην λειτουργία των Τραπεζών και το ανεξέλεγκτο, είναι αποτελέσματα της αισχρής συμφωνίας, Πολιτικής Εξουσίας και Τραπεζών, που έχουν καταστεί συνέταιροι στην εκμετάλλευση του κοσμάκη.

Την προσωρινή αδυναμία εξόφλησης χρέους προς το Δημόσιο, ή τις Τράπεζες, την ακολουθεί το πάγωμα του όποιου Τραπεζικού λογαριασμού ή εντολή κατάσχεσης περιουσιακού αγαθού και πλειστηριασμού.

Το καθεστώς λειτουργίας και συμπεριφοράς των Τραπεζών ξεπερνά τα όρια της ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ και του πλιάτσικου των ΠΕΙΡΑΤΩΝ.

Η θεσμοθέτηση των ΗΛΕΚΤΡΩΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ, τις οδήγησε εκτός ορίων των όποιων συναλλακτικών εθίμων, ηθικής και λογικής.

Καθημερινά ανά την Επικράτεια, διενεργούνται εκατοντάδες πλειστηριασμοί μικρών και μεγάλων ιδιοκτησιών,συνήθως μικροοφειλετών.

Οι μεγάλοι έχουν τους τρόπους και μεθόδους κουρέματος και εξόφλησης χρεών.

Οι Πολιτικοί μας ΤΑΓΟΙ όλων των αποχρώσεων ποιούν την νήσσαν, γιατί όλοι είναι υπεύθυνοι για το φαινόμενο της ασυδοσίας των ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Τα χρόνια της κρίσης, από το 2008 και μετά, η ΕΕ έδωσε στην χώρα δάνεια, όλα αυτά τα χρήματα δεν μετακυλήθηκαν στην οικονομία, αλλά χρησιμοποιήθηκαν για την διάσωση των ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Με 167 δις χρεώθηκε ο Ελληνικός Λαός για την ανακεφαλοποίηση των ΤΡΑΠΕΖΩΝ και η κατάληξη, αυτές οι ανακεφαλοποιημένες Τράπεζες, εκτός Εθνικής, μια κάποια στιγμή πουλήθηκαν όλες μαζι αντί 1,5 δις περίπου, αυτή ήταν όπως έλεγαν η Χρηματηστηριακή τους αξία.

(Πλήρης αφελληνισμός του Τραπεζικού Συστήματος)

Αυτή ήταν η δεύτερη φορα που ο κοσμάκης πλήρωσε τις Τράπεζες, η πρώτη ήταν με το φιάσκο του ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ, το πόσα τότε κέρδισαν, ποιός τα κέρδισε και πού πήγαν τα χρήματα, κανείς μας δεν έμαθε.

Με δικά μας λεφτά στέκονται και λειτουργούν και τώρα εκπληρώνουν την δεύτερη τους αποστολή, τον εξαφανισμό της ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ.

Με όχημα τα αποκαλούμενα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ στόχο έχουν, όχι την αποπληρωμή των ΔΑΝΕΙΩΝ, με σύναψη συμβάσεων ρύθμισης, αλλά την αφαίρεση του όποιου περιουσιακού στοιχείου από τον Δανειολήπτη και την μετατροπή του σε υπάκουο ΥΠΗΚΟΟ, χωρίς λόγο και χωρίς επιλογές.

Η αποδυνάμωση- εξαφάνιση της Μεσαίας Τάξης είναι πολιτική επιλογή, το Σύστημα έχει ανάγκη μισθωτούς εργαζόμενους, πλήρως ελεγχόμενους και όχι μεσαίους ή μικρομεσαίους μικροεπιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Τα κόμματα χλευάζουν τους πολίτες, ο κ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ με δήθεν βαρύγδουπες ανακοινώσεις, δήλωσε ότι πιέζει τις Τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων, ούτε λόγος για την διαχείρηση του προβλήματος των ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ούτε λόγος για την παράνομη λειτουργία των ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ (πού είναι η προστασία προσωπικών δεδομένων;)

Ούτε λόγος από την μεριά της Κυβέρνησης για το φαινόμενο ΠΑΤΣΗ, τον δάνεισε η Τράπεζα να ιδρύσει ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ, του πούλησε τιτλοποιημένα Δάνεια και στο τέλος έκλεψε και τα λεφτά της Τράπεζας.

Δεν διαφέρει η μεθοδολογία ΠΑΤΣΗ με την μεθοδολογία των ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Οι Εταιρείες διαχείρησης ανήκουν στις ίδιες τις Τράπεζες, απάτη ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.

Ψελλίζοντας σχεδόν όλα τα κόμματα κόπτονται δήθεν για την προστασία της ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

Για την ΝΔ θα μπορούσε κάποιος να δεχθεί, ότι η λειτουργία των Τραπεζών και η διαχείρηση των ΔΑΝΕΙΩΝ, είναι μέρος της πολιτικής της Φιλοσοφίας.

Το ερώτημα τίθεται στα άλλα κόμματα.

Για ποιους λόγους δεν προτείνουν ένα αυστηρό πρόγραμμα ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ και μέτρα ελέγχου της λειτουργίας των ΤΡΑΠΕΖΩΝ;

Δεν ενδιαφέρει τα δήθεν Δημοκρατικά κόμματα η τύχη και το μέλλον τόσων εκατομμυρίων Ελλήνων που γίνονται βορά στις διαθέσεις των Τραπεζών;

Η εξαφάνιση της ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ είναι ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ αποδυνάμωσης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΟΔΟΣ, 29/11/2022

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις