Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με λαμπρότητα η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Απόστολου Ανδρέα -ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

Πάτρα: Με λαμπρότητα η λιτάνευση της Τιμ...

Χιλιάδες οι πιστοί παρά τον άστατο καιρό

Ολοκληρώθηκε η λιτανεία της Τίμιας Κάρας και της αεικόνας του Απόστολου Ανδρέα, παρουσία χιλιάδων πιστών η οποία ξεκίνησε από το νέο ιερό του Πολιούχου, συνέχισε κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου έως τη Γούναρη, ανέβηκε τη Γούναρη, έστριψε στη Μαιζώνος έως την Τριών Ναυάρχων για να καταλήξει & πάλι στον Ναό του Πολιούχου, όπου & εψάλη δέηση προς τον Πρωτόκλητο Απόστολο και ο Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε τους πάντες για την τάξη με την οποία διεξήχθη η ιερά λιτάνευση. Νωρίτερα στις 10.45 το πρωί της Τετάρτης 30/11/2022 τελέστηκε Θεία δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος συγχοροστατούντων των προσκεκλημένων αρχιερέων.

Ήταν επίσης, παρόντες ήταν οι Μητροπολίτες Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Kαλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός, Κινσάσας και Κονγκό Θεοδόσιος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, καθώς επίσης ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Πρώτη Ενημέρωση: Μετά το πέρας της δοξολογίας στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου, ξεκίνησε, η λιτανεία δια μέσω της οδού Αγίου Ανδρέου, Γούναρη, Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων με κατάληξη στον Ναό του Πολιούχου, όπου εψάλη ιερά παράκληση προς τον Πρωτόκλητο Απόστολο. Η λιτάνευση  της ιεράς Εικόνας, της Τιμίας Κάρας και του Σταυρού του Μαρτυρίου του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέα. Κατά χιλιάδες οι πατρινοί ακολουθούν την Λιτανεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις