Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Ξεπερνούν κάθε φαντασία οι πρακτικές των τραπεζών με τις ευλογίες της ανάλγητης κυβέρνησης Μητσοτάκη»

«Ξεπερνούν κάθε φαντασία οι πρακτικές τω...
Νίκος Νικολόπουλος

Του Νίκου Νικολόπουλου

Την ώρα που τράπεζες και funds ετοιμάζονται να βγάλουν 700.000 ακίνητα στο σφυρί, εκ των οποίων πάνω από τα μισά αφορούν σε πρώτες κατοικίες (φτωχοποιημένων και ανήμπορων συμπολιτών μας), ο μεγάλος ηγέτης των κοριών, Μητσοτάκης, προωθεί μέτρα ανακούφισης των συνεπών δανειοληπτών.

Καλώς αλλά γίνεται προβληματικό όταν προηγουμένως δεν λαμβάνει καμία μέριμνα για τα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά.Πόσο προκλητικοί, ανάλγητοι και μισάνθρωποι είναι οι Μητσοτακικοί νεοφιλελεύθεροι ;

Πόσο μακριά από την αντίληψη του Καραμανλή που με νόμο ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΣΑΙ τον πλειστηριασμό της πρώτης κύριας κατοικίας ;

Ποιο δίκαιο, ποιο συναίσθημα, ποιος άνθρωπος μπορεί να σπάσει την πόρτα ενός σπιτιού για να το πάρει μια Τράπεζα;

ΝΤΡΟΠΗ για μια χώρα που θέλει να λέγεται πολιτισμένη. Ντροπή και για εκείνους που υπέγραψαν φαρδιά-πλατιά εκείνα τα μνημόνια..ΝΤΡΟΠΗ!

Να σπάνε την πόρτα σου με πριόνια και να σε πετάνε έξω από το σπίτι σου για χρέη 15 χιλιάδων σε πιστωτική κάρτα.

Ακριβώς αυτό είναι Τρομοκρατία.

Αυτή είναι η χώρα που θέλει το σύστημα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ;

Και ας μην ξεχνάμε με τον πτωχευτικό κώδικα Μητσοτάκη, ο δανειστής μπορεί να κατάσχει και τη σύνταξη/ μισθό του οφειλέτη αν ξεπερνά τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

Την 28/02/2019, η δικαστική προστασία της 1ης κατοικίας καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έκτοτε, αυτή προστατεύτηκε μόνο μερικώς, με το Ν 4605/2019, περιοριστικά και μόνο στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης αποπληρωμής στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων με υποθήκη, σε κύρια κατοικία και σε όσους είχαν αιτηθεί μέχρι και την 28/02/2019, την υπαγωγή τους στο Νόμο Κατσέλη.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, η προστασία της 1ης κατοικίας καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την 28/02/2019.

Επίσης, ο Ν 4605/2019 προστάτευε την 1η κατοικία μόνο όσων είχαν κόκκινο δάνειο μέχρι την 31/12/2018, ενώ τους μεταγενέστερους κόκκινους δανειολήπτες, τους άφηνε ρητά απροστάτευτους.

Σε κάθε όμως περίπτωση, ακόμη και η περιορισμένη αυτή προστασία της 1ης  κατοικίας του Ν 4605/2019, έληξε με ρητή νομοθετική πρόβλεψη την 31/12/2019.

Δηλαδή η κατάργηση της προστασίας της 1ης κατοικίας, ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΤΣΙΠΡΑ και ίσχυσε κατά την θητεία της κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αξίζει να ακουστούν όσα είπε Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Δανειοληπτών - Καταναλωτών Βαγγέλης Κρητικός, μιλώντας για την πιο βίαιη αλλαγή όλων των εποχών στην ελληνική κοινωνία, με το πέρασμα μέσω των πλειστηριασμών, περισσότερων από 1 εκατομμύριο ιδιοκτησιών κατοικιών και επιχειρήσεων των Ελλήνων, στα χέρια των funds και των servicers τους.

Το Σύνταγμα και οι πρόνοιες του για τον πολίτη έχουν γίνει κουρελόχαρτο, η Δικαιοσύνη στέκεται με πράξεις και αποφάσεις στο πλευρό των “αρπακτικών” και οι εξαιρέσεις δικαστών αποτελούν τους σύγχρονους Τερτσέτηδες. Οι αριθμοί περιγράφουν την δραματική κατάσταση όπως διαμορφώνεται μέσα στην επόμενη τριετία.

Θα ζήσουμε σε μία άλλη Ελλάδα, που την διαμορφώνουν τα κυκλώματα των πιο αδηφάγων funds, όπου το ενδιαφέρον τους δεν είναι καν η αποπληρωμή με διακανονισμό των οφειλών, αλλά το “σφυρί” οι χιλιάδες περιουσίες των Ελλήνων.

Ας Ενωθούμε σαν μια γροθιά όλοι οι Έλληνες Πατριώτες και να δώσουμε το μεγάλο «παρών» της τιμής και του χρέους σ' αυτές τις εκλογές, μέσα από τις τάξεις της μεγάλης ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

Να πούμε σ' αυτούς τους «βαρήκοους», που παριστάνουν τους κυβερνήτες της πατρίδας μας και που τσέπωσαν τα αργύρια της υποτέλειας και της προδοσίας τους», πως είμαστε απέναντί τους.

Όσο κι αν παριστάνουν τις αθώες περιστερές, είναι συνένοχοι και συνεργοί στο μεγάλο έγκλημα.

Εμείς οι Γαλάζιοι Έλληνες χριστιανοδημοκράτες, ζητάμε τα κόμματα να δεσμευθούν προεκλογικά, ότι θα καταργήσουν τις διατάξεις περί πτωχεύσεως ιδιωτών και θα νομοθετήσουν την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας των οικονομικά αδύναμων.

Όποιο δεν θέλει ή δεν μπορεί δεν αξίζει ψήφο.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν πρέπει να περάσουν.

Όποιος έχει δεύτερες σκέψεις για αυτό το θέμα είναι ανάλγητος.

Οι περισσότεροι από αυτούς, που χάνουν τα σπίτια τους, το 2010 δεν πίστευαν ότι αυτό μπορούσε να τους συμβεί.

Με την υπερφορολόγηση, την ακρίβεια και την ληστρική τακτική πολυεθνικών καρτέλ και τραπεζών μαθηματικά, είμαστε όλοι εν δυνάμει άστεγοι.

Το ‘χουμε καταλάβει;

Τέλος όπως δημοσιεύθηκε, ο Εισαγγελέας ζητά την άρση της βουλευτικής Ασυλίας του Μητσοτακικού βουλευτή και πρώην ΠΑΣΟΚ κ. Πάτση, του επιγραφόμενου και κορακιού των κόκκινων δανείων, προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη για παραβάσεις του Νόμου περί Πόθεν έσχες.

Ο Πάτσης μαθαίνω ότι στα δάνεια που αγόρασε, έχει και πολλούς κόκκινους κουρεμένους δανειολήπτες με ειδικό βάρος μεγάλο.

Σας λέω ότι τώρα αρχίζουν οι αποκαλύψεις.

Η κυρία Minerva ξέρει κάτι;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις