Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εξαγριωμένο πλήθος παραλίγο να λιντσάρει τουρίστρια που ανέβηκε παράνομα σε πυραμίδα των Μάγια

Εξαγριωμένο πλήθος παραλίγο να λιντσάρει...

Η τουρίστρια αγνόησε την απαγόρευση που υπάρχει

Μια τουρίστρια είχε την ατυχή ιδέα να ανέβει παράνομα σε πυραμίδα των Μάγιαςστο Μεξικό και το εξαγριωμένο πλήθος που την αντιλήφθηκε παραλίγο να την λιντσάρει.

Η τουρίστρια αγνόησε την απαγόρευση που υπάρχει, πέρασε τα διαχωριστικά, ανέβηκε τα 90 σκαλιά και σκαρφάλωσε στην κορυφή της πυραμίδας του ναού των Μάγιας, στην αρχαιολογική τοποθεσία Τσίτζεν Ιτζά στο Μεξικό. Από εκεί ψηλά άρχισε να χαιρετάει τον κόσμο και να χορεύει.

 Ο κόσμος που ήταν από κάτω από την πυραμίδα την αντιλήφθηκε, αλλά δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την στάση της. Αμέσως πολλοί από τους ανθρώπους που ήταν κάτω από το αρχαίο μνημείο του πολιτισμού των Μάγια άρχισαν να της φωνάζουν, να την βρίζουν και να της λένε να κατέβει διότι θεώρησαν ότι η πράξη της ήταν ιεροσυλία και ασέβεια σε αυτό το σπουδαίο μνημείο της αρχαιότητας.

Κάποιοι άλλοι, ζητούσαν από τους φύλακες να την συλλάβουν και να την παραδώσουν στις αστυνομικές αρχές για να οδηγηθεί στην φυλακή.

 Έκρηξη οργής του συγκεντρωμένου πλήθους
Η τουρίστρια κατέβηκε τελικά από την πυραμίδα και εκεί βρέθηκε απέναντι στην έκρηξη οργής του συγκεντρωμένου πλήθους. Η γυναίκα δέχτηκε βροχή από πλαστικά μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι άλλοι πιο θερμοκέφαλοι επιχείρησαν να φτάσουν κοντά της και να να την χτυπήσουν.

Οι φύλακες του μνημείου που ήταν στο σημείο απομάκρυναν τελικά τη γυναίκα και την γλίτωσαν από την οργή του κόσμου.

Αντιμέτωπη με υψηλό πρόστιμο
Το μεξικανικό Ίδρυμα Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι το μνημείο δεν έχει υποστεί καμία ζημιά από το συμβάν. Η τουρίστρια πάντως, θα «υποστεί ζημιά» στην τσέπη, καθώς η El Pais ανέφερε ότι η τουρίστρια αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να πληρώσει πολύ υψηλό πρόστιμο για την στάση της, καθώς οι αρχές του Μεξικού απαγορεύουν στον κόσμο να ανεβαίνει στα μνημεία αυτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις