Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με την προβολή του βωβού φιλμ «Ο τελευταίος των ανθρώπων» του Μουρνάου ξεκινά το 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Με την προβολή του βωβού φιλμ «Ο τελευτα...
Μαρτάτος Tάκης

Ουσιαστικά πρόκειται για την προ-έναρξη της διοργάνωσης, στην ιστορική αίθουσα «Studio New Star Art Cinema» την Τετάρτη 23/11 στις 20.00

Όπως ήδη έχουμε γράψει το φετινό, 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που που θα φιλοξενηθεί στους κινηματογράφους ΕΛΛΗ & ΑΝΔΟΡΑ, στην Αθήνα θα διαρκέσει από την Πέμπτη 24 έως την Τετάρτη 30/11/2022.

Αυτή την Τετάρτη 23/11 πραγματοποιείται η προ-έναρξη της διοργάνωσης, στην ιστορική κινηματογραφική αίθουσα Studio Art Cinema όπου και θα προβληθεί η παλιά ασπρόμαυρη ταινία από τη Γερμανία, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ – DER LETZTE MANN (1924) σε σκηνοθεσία: F.W. Murnau

Πρόκειται για ασπρόμαυρη, βωβή ταινία.

Σκηνοθεσία: F.W. Murnau | Σενάριο: Carl Mayer | Φωτογραφία: Karl Freund | Μοντάζ: Elfi Böttrich | Μουσική: Giuseppe Becce.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Emil Jannings, Maly Delschaft, Max Hiller, Emilie Kurz, Hans Unterkircher, Georg John, Emmy Wyda.

Παραγωγή: Erich Pommer

Ένας ηλικιωμένος θυρωρός αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την περιφρόνηση των φίλων του, των γειτόνων του και της κοινωνίας μετά την απόλυση του από την αξιόλογη δουλειά του σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

*Η πρώτη «dolly» (μια συσκευή που επιτρέπει σε μια κάμερα να κινείται κατά τη διάρκεια μιας λήψης) δημιουργήθηκε για αυτήν την ταινία. Το συνεργείο το κατάφερε αυτό χάρη σε ένα καροτσάκι μωρού.

Το ενδιαφέρον στοιχείο με την εκδήλωση της προ-έναρξης της διοργάνωσης είναι ότι η προβολή της βωβής ταινίας "Ο τελευταίος των ανθρώπων - Der Letzte Mann", θα συνδυαστεί με ζωντανή μουσική από τους:

Νίκο Πλάτανο (πιάνο),

Νίκο Παπαϊωάννου (βιολοντσέλο) και

Φώτη Σιώτα (βιολί).

*Το STUDIO new star art cinema βρίσκεται στην οδό Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, στην πλ. Αμερικής.

Τηλ 210-8640054 –6932479731.

TEΤΑΡΤΗ 23/11 στις 20.00

Είσοδος 7 ευρώ.

Το ιστορικό σινεμά ΣΤΟΥΝΤΙΟ, φιλοξένησε, όπως θυμίζει & η σχετική ανακοίνωση, το 1988, το πρώτο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

*Η επίσημη πρεμιέρα για το 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης 24/11 (στις 20.30), στον κινηματογράφο ΕΛΛΗ της οδού Ακαδημίας όπου & παιχθεί σε πανελλήνια πρώτη, η βραβευμένη ταινία «Dalva - Με τα μάτια της Ντάλβα» της Emmanuelle Nicot σε συνεργασία με την πλατφόρμα του Cinobo. Πρόκειται για Γαλλοβελγική συμπαραγωγή 2022, διάρκειας 83 λεπτών.

Όταν η αστυνομία εισβάλλει απότομα στο σπίτι της Ντάλβα για να την μεταφέρει σε μια μονάδα ανάδοχης φροντίδας, εκείνη αρχίζει σιγά σιγά να συνειδητοποιεί πως αντιλαμβανόταν διαφορετικά την αγάπη τους με τον πατέρα της. Με τη βοήθεια της νέας της συγκατοίκου και μιας κοινωνική λειτουργού, η Ντάλβα θα μάθει πώς να είναι και πάλι παιδί. Σε αυτό το αιχμηρό ντεμπούτο, η Εμανουέλ Νικό διερευνά τις διάφορες εκδοχές της βίας που εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της ευάλωτης παιδικής ηλικίας, με βαθιά ευαισθησία και απαράμιλλη ευγένεια, σ’ ένα ελπιδοφόρο ταξίδι προς την επούλωση.

*Η ταινία διακρίθηκε στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, κερδίζοντας το Βραβείο της FIPRESCI, ενώ η Emmanuelle Nicot ήταν υποψήφια για την Χρυσή Κάμερα. Επίσης, η Zelda Samson κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής (Καλύτερη Ηθοποιός) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σάο Πάουλο. Η ταινία συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, όπως στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης, της Ιερουσαλήμ και του Χονγκ Κονγκ. 

https://panoramafest.gr/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture