Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Υγιή παιδιά εντός του νοσοκομείου, αναμένοντας δομή! Πόσα είναι, πόσο καιρό διαμένουν, από τι κινδυνεύουν

Πάτρα: Υγιή παιδιά εντός του νοσοκομείου...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η φιλοξενία στα νοσοκομεία για παιδιά με εισαγγελική εντολή

«Δυστυχώς, η έλλειψη δομών οδηγεί στο να «λιμνάζουν» τα παιδιά με εισαγγελική εντολή στα νοσοκομεία» τονίζει στο thebest.gr o ασκών χρέη Διοικητή του Καραμανδανείου, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντής- Συντονιστής Ορθοπαιδικής Γεώργιος Τάγαρης.

«Εμείς, στο Καραμανδάνειο έχουμε φτάσει να έχουμε και 10 παιδιά σε φιλοξενία. Yγιή παιδιά εντός του νοσοκομείου. Η παθολογική κλινική μας, έχει 45 περίπου κλίνες δηλαδή το 1/5 των κλινών καλύπτεται με παιδιά τα οποία είναι υγιή και αν μη τι άλλο δεν μπορείς να έχεις παιδιά που να περιφέρονται κοντά στα άρρωστα, γιατί μπορεί να αρρωστήσουν και τα ίδια. 

Στην παρούσα χρονική στιγμή, στο Καραμανδάνειο φιλοξενούμε τέσσερα παιδιά με εισαγγελική εντολή, που είναι σε προσπάθεια και διαδικασία ανεύρεσης δομής. Πρόκειται για τέσσερα αδέλφια. Επίσης, υπάρχουν δυο παιδιά που νοσηλεύονται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου μας, με εντολή εισαγγελέα. Την Κυριακή, μας έφεραν μια οικογένεια ρομά, με έξι παιδιά και την μητέρα λόγω κακοποίησης από τον σύντροφό της. Ήρθαν με εισαγγελική αλλά το ίδιο βράδυ, η ίδια ζήτησε να φύγει και έδωσε εντολή ο εισαγγελέας να φιλοξενηθεί σε συγγενικό της πρόσωπο» αναφέρει.   

Μιλώντας για τον χρόνο που παραμένουν τα παιδιά, στο νοσοκομείο μέχρι να βρεθεί δομή φιλοξενίας, ο κ. Τάγαρης, λέει: Ο χρόνος που έχει παραμείνει ένα παιδί στο νοσοκομείο μας είναι 15 ημέρες μέσο όρο. Υπήρξε όμως και περίπτωση που έμεινε ένα μήνα. Ειδικά, αν το παιδί έχει παραβατική συμπεριφορά, δυσκολεύει η ανεύρεση δομής και παραμένει στο νοσοκομείο. Γίνοται, όμως μεγάλες προσπάθειες για να βρίσκονται άμεσα δομές από την Κοινωνική Υπηρεσία.

Τα παιδιά που καλούμαστε να φιλοξενήσουμε μέχρι να βρεθεί δομή, είναι παιδιά που είτε υπάρχει κακοποίηση ή κακό οικογενειακό περιβάλλον ή είναι παραβατικά. Για το χρονικό διάστημα που θα μείνουν μαζί μας, χρειάζονται φύλαξη γιατί το προσωπικό δεν μπορεί να το κάνει, ασφαλώς τα προσέχει αλλά δεν μπορεί να κάνει φύλαξη. Άρα το νοσοκομείο, αναγκάζεται να προσλαμβάνει αποκλειστικές νοσοκόμες, 24ωρης βάσης. Αυτό το κόστος επιβαρύνει το νοσοκομείο. Το σημαντικότερο δεν είναι το κόστος, είναι ότι έχεις σε νοσοκομειακό χώρο, υγιή παιδιά».

Η περίπτωση της 15χονης που το έσκασε για δεύτερη φορά

Ο κ. Τάγαρης, περιγράφει στο thebest.gr, την διαφυγή της 15χρονης από το Καραμανδάνειο:  «Είναι ένα κορίτσι 15 χρονών, ρομά στην καταγωγή, που είχε έρθει στο Καραμανδάνειο για δεύτερη φορά από την αστυνομία με εισαγγελική εντολή. Ο ρόλος του νοσοκομείου, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να εξετάσει το παιδί, δηλαδή ότι είναι υγιές σωματικά και διανοητικά και από εκεί και πέρα να φιλοξενηθεί σε κάποια δομή. Και τις δυο φορές έγινε ο έλεγχος στην 15χρονη, αλλά το παιδί και τις δυο φορές διέφυγε από το νοσοκομείο. Είναι ένα παιδί που είναι πάρα πολύ έξυπνο και προφανώς ξέρει και κρύβεται καλά. Το παιδί αυτό, εμείς το είχαμε σε φύλαξη, γιατί δεν είμαστε ούτε αστυνομικοί, ούτε έχουμε κελιά και δεσμωτήρια. Υπήρχε αποκλειστική νοσοκόμα μαζί του και το Σάββατο που διέφυγε υπήρχε και εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού. Το βράδυ υπήρχε φύλαξη από σεκιούριτι, που ήταν μόνο γι’ αυτό το παιδί. Το κορίτσι, ωστόσο, άνοιξε το παράθυρο και από μια σκαλωσιά που υπήρχε το έσκασε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις