Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο της Κατερίνας Λειβαδά

Πάτρα: Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάν...

Την Τρίτη η κηδεία της

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Κατερίνας Λειβαδά,  ιδρυτικού μέλους του ερασιτεχνικού σχήματος ΡΕΦΕΝΕ και τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς της.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΗΠ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ ΗΡΑΣ ΚΟΥΡΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑ

 

Η είδηση του θανάτου της Κατερίνας Λειβαδά προκάλεσε βαθύτατη θλίψη στο σύνολο της θεατρικής, της καρναβαλικής κοινότητας και της πατραϊκής κοινωνίας.

Η Κατερίνα Λειβαδά τίμησε στο μέγιστο τη μεγάλη της αγάπη, το θέατρο και το Πατρινό Καρναβάλι, ζωτικό κομμάτι του οποίου αποτελεί η σάτιρα. Τη σάτιρα που η Κατερίνα Λειβαδά υπηρέτησε και ανέδειξε με τον πιο γνήσιο και πηγαίο τρόπο πάνω στο θεατρικό σανίδι χαρίζοντας απλόχερα το αυθόρμητο γέλιο σε όλους εμάς τους θεατές που τη λάτρεψαν. Τόσο από τις τάξεις του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ», του οποίου υπήρξε επίλεκτο θεατρικό μέλος σε λαμπρές παραστάσεις και πρόεδρος όσο και με τις μοναδικές της εμφανίσεις σε παρουσιάσεις και σε παραστάσεις του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς» που μέσω της άρτιας συνεργασίας «Ρεφενέ» και ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας ευδοκίμησε σε πανελλαδική κλίμακα τόσα χρόνια, η Κατερίνα Λειβαδά συνέδεσε το όνομά της με τις πιο λαμπρές στιγμές του εθελοντισμού στην τέχνη αποδεικνύοντας περίτρανα τις διαστάσεις που μπορεί αυτός να λάβει. Το ολόθερμο χειροκρότημα του κοινού επιβράβευσε κατ΄ επανάληψη τον γνήσιο ερασιτεχνισμό και το αβίαστο και υψηλότατου υποκριτικού επιπέδου ταλέντο της. Ήταν μια ηθοποιός που μηδένιζε την απόσταση σκηνής και πλατείας θεάτρου παίζοντας πρωτίστως μέσα από την καρδιά της και καταθέτοντας τα αστείρευτα αποθέματα των ερμηνευτικών δυνατοτήτων της.

Η Κατερίνα Λειβαδά τεκμηρίωσε την σπάνια υποκριτική της φλέβα με εξαιρετική εκφραστική άνεση βγάζοντας την αυθεντική λειτουργία του κωμικού. Ηθοποιός, που ξέφυγε από τα καθιερωμένα πλαίσια της πόλης, αγγίζοντας με την αμεσότητά της στιγμές του παλαιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Στοιχεία που ξεχώρισαν στις ερμηνείες της στις εκλεκτές παραστάσεις του Ε.Σ.Π. Ρεφενέ και του Μώμου, είτε πρόσφατα ως «Αρίστος» στην παράσταση «Ζωοκτονία εξ αμελείας» ως μέλος της θεατρικής ομάδας «Ταξιδευτές της Πρόζας» είτε ως «Γιαννούλα» στο έργο του Αντώνη Παπαντωνόπουλου σε σκηνοθεσία Βικτωρίας Αγγελοπούλου το 2003 στο Θέατρο Αγορά είτε  στον ρόλο της στο έργο του Κωνσταντίνου Μάγνη επίσης για τη «Γιαννούλα» σε σκηνοθεσία των Παναγιώτη Φαφούτη και Μίλτου Νίκα το 2015 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η Κατερίνα Λειβαδά μέσα από τη συμμετοχή της σε αρκετές δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, απέδειξε τη μεγάλη, θερμή αγάπη της στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν θα άφηνε τόσο έντονο αποτύπωμα αν δεν συνοδευόταν από τον υπέροχο χαρακτήρα, την ακεραιότητα, την ανιδιοτέλεια, τις αγνές προθέσεις και το πλατύ, λαμπερό χαμόγελό της που τόσο θα μας λείψει. Ο πρόωρος χαμός της Κατερίνας Λειβαδά αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο θέατρο, τον τοπικό πολιτισμό και το Πατρινό Καρναβάλι.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ - Καρναβάλι Πάτρας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις