Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσίπρας: Οι υποκλοπές του Μητσοτάκη δεν ήταν λάθος αλλά μέθοδος διακυβέρνησης

Αλέξης Τσίπρας: Οι υποκλοπές του Μητσοτά...

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την «μάχη της Δημοκρατίας» και την «μάχη του Λαού» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η προοδευτική παράταξη θα δώσουν την «μάχη της δημοκρατίας» και την «μάχη του λαού» τόνισε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, τονίζοντας ότι η πτώση του καθεστώτος Μητσοτάκη θα έρθει πολύ σύντομα. Αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της δημοκρατικής λειτουργίας και της ακρίβειας ενώ Παράλληλα άσκησε κριτική προς τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι για 3η συνεχή Παρασκευή κρύφτηκε ώστε να μην απαντήσει για τις υποκλοπές, εκφράζοντας μάλιστα προβληματισμό για το αν οι παρακολουθήσεις συνδέονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Κρύφτηκε ο Μητσοτάκης
Από την έναρξη της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «αποφάσισα σήμερα να συγκαλέσω την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα γιατί η Δημοκρατία που με τόσες θυσίες και αγώνες αποκαταστάθηκε στη χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βουλιάζει μέσα στο ζόφο και στην παρακμή ενός σκανδάλου που πλήττει τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος. Αποφάσισα επίσης να συγκαλέσω τη κοινοβουλευτική μας Ομάδα, γιατί η κοινωνία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βυθίζεται και αποσυντίθεται από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τη τρομακτική όξυνση των ανισοτήτων».
 
 
Εστιάζοντας στο θέμα των υποκλοπών ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «σήμερα, αν η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία λειτουργούσε, υπο κανονικές συνθήκες, δε θα είχαμε κοινοβουλευτική ομάδα.Θα ήταν στην αίθουσα της ολομέλειας να δώσει απαντήσεις.Αλλά ο κος Μητσοτάκης κρύβεται για τρείς συνεχόμενες Παρασκευές.Όπως κρύφτηκε και από την εξατεστική Επιτροπή του Ευρωπαικού κοινοβουλίου. Έχετε δεί εσείς κανέναν αθώο να κρύβεται ;Μόνο οι ένοχοι κρύβονται. Κρύβεται, επικαλείται το απόρρητο. Και απειλεί όποιον μιλήσει με ποινές φυλάκισης». Συνέχισε την επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «σήμερα, κρύφτηκε πάλι, γιατί αν ήταν εδώ, θα τον καλούσα να απαντήσει σε ένα και μόνο απλό ερώτημα:Αφού μας λές ότι η ΕΥΠ δεν έχει σχέση με το παράνομο λογισμικό, πες μας αν η ΕΥΠ, που έχεις υπο την εποπτεία σου παρακολουθούσε, όπως με τον Ανδρουλάκη και τον Κουκάκη, και υπουργούς σου.Και κυρίως αφου μόνο εσυ έχεις τη δυνατότητα, γιατί δε ζητάς από τα μέλη της κυβέρνησης σου που παρουσιάζονται στις λίστες του Predator, να ζητήσουν από την ΑΔΑΕ να διεξάγει έλεγχο στους παρόχους για το αν ετέθησαν ή όχι σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Με διαταγή Κοντολέοντα και την υπογραφή της ανέλεγκτου κρίσεως εισαγγελέως κας Βλάχου. Είναι πολύ απλό». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «γνωρίζει ότι δεν είναι αθώος. Επειδή γνωρίζει ότι υπάρχουν αποδειχτικά στοιχεία, κρύβεται.  Ταυτόχρονα ηγείται της επιχείρησης συγκάλυψης και της χυδαίας επίθεσης, της ελεεινολογίας απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.Με βασικό επιχείρημα ότι δεν ήξερε τι έκανε ο ανιψιός του. Δηλαδή ότι είναι ένας ανεπαρκής, μειωμένου καταλογισμού πρωθυπουργός. Προτιμά να λέει ότι είναι ανεπαρκής παρά να παραδεχτεί ότι είναι αδίστακτος. Εμείς του απαντάμε ότι είναι κάτι χειρότερο από ανεπαρκής και αδίστακτος. Είναι επικίνδυνος».

Μέθοδος διακυβέρνησης οι υποκλοπές
Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος στον τρόπο που ερμηνεύει τον λόγο που έγιναν οι υποκλοπές. Όπως τόνισε «οι παρακολουθήσεις δεν είναι για τον κο Μητσοτάκη ένα ατύχημα. Είναι μέθοδος διακυβέρνησης. Είναι η μέθοδος της διασφάλισης εξουσίας μέσω της συγκέντρωσης κρίσιμων πληροφοριών. Από όλους, μα πρωτίστως από τους ανθρώπους γύρω του. Για να εξασφαλίσει τη σιωπή και την ανοχή τους. Την ανοχή τους πάνω από όλα στις καθεστωτικές πρακτικές. Στη πειρατεία σε βάρος του κράτους και των δημόσιων ταμείων. Στις εκτεταμένες πρακτικές λεηλασίας τόσο του δημόσιου πλούτου με τα περίφημα γκολντεν μπόυς που εφορμούν ως γαλάζιες ακρίδες στο δημόσιο, όσο όμως και με τα γαλάζια κοράκια, όπως ο μέχρι χθες βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, ο κος Πάτσης».

Συνδέονται οι υποκλοπές με τα εξοπλιστικά;
Ένα σημαντικό στοιχείο στην σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ήταν οι σαφείς αιχμές για σύνδεση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων με τους εξοπλισμούς και την ασφάλεια της χώρας.

Ερμηνεύοντας την κριτική που αιφνίδια άσκησε η Ν.Δ στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα των εξοπλισμών διαπίστωσε ότι «υπάρχει όμως κάτι στη φύση της επίθεσης του κ. Μητσοτάκη που μας προκαλεί βαθύτατο προβληματισμό. Επέλεξε να επιτεθεί για τη θέση μας σχετικά με την αμυντική βιομηχανία της χώρα και μάλιστα απρόκλητα. Φάνηκε να τον τάραξε η γνωστή και πολλές φορές διατυπωμένη θέση μας, ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να δαπανά 14 δις για εξοπλισμούς τη τελευταία διετία και ούτε ένα ευρω να μην πηγαίνει για την ενίσχυση της εγχώριας, της εθνικής πολεμικής βιομηχανίας.Και όσες φορές διατυπώσαμε στο παρελθόν αυτή την αυτονόητη θέση, ουδείς, ούτε ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης τόλμησε να αντεπιτεθεί. Αναρωτιέμαι προχθές τι ήταν αυτό που προκάλεσε».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας: «Το μόνο νέο στοιχείο που έχει προστεθεί στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες είναι ότι στις αποκαλύψεις των ημερών, ανάμεσα στα θύματα των υποκλοπών βρίσκεται και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιναύαρχος Α. Αλεξόπουλος.Και αναρωτιέμαι τόσο εγώ όσο και ο κάθε πολίτης που παρακολουθεί εμβρόντητος τις αποκαλύψεις. Είναι ο διευθυντής εξοπλισμών υπο παρακολούθηση ; Είναι σε θέση ο πρωθυπουργός να το διαψεύσει ; Θα ζητήσει από την ΑΔΑΕ να μας διαφωτίσει αν και αυτόν τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ του Κοντολέωντα ; Διότι εδώ δεν πρόκειται για ένα ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης.  Είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας κι επειδή η χώρα έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά στο παρελθόν τέτοιες ιστορίες, είναι υποχρέωση να δοθούν άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις».

Η προοδευτική παράταξη έχει αποδείξει την αγάπη για την πατρίδα
Παράλληλα στην ομιλία του ο Αλέξη Τσίπρας ύψωσε τους τόνους τονίζοντας ότι δεν μπορεί η Ν.Δ να ασκεί κριτική στην προοδευτική παράταξη για θέματα πατριωτισμού. Όπως είπε «η αγάπη για την πατρίδα δεν ήταν ποτέ και δεν είναι και σήμερα, προνόμιο καμίας παράταξης. Η Αριστερά, η προοδευτική παράταξη, επειδή σ' αυτήν αναφέρονται, έχει αποδείξει αυτή την αγάπη σε δύσκολες στιγμές της ιστορίας. Με ανείπωτες θυσίες και με αίμα. Από τότε που οι ηγέτες της ζητούσαν να βγούν από τις φυλακές για να πολεμήσουν τον εχθρό.Ας αφήσουν λοιπόν τα παιχνίδια του διχασμού και τις επιθέσεις εθνικοφροσύνης στην Αριστερά και τη δημοκρατική παράταξη. Ας γνωρίζουν ότι σήμερα η ενότητα του ελληνικού λαού απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις είναι ισχυρή και αδιαπέραστη. Κανένας δεν θα τη διαρρήξει. Κανένας δεν θα την υπονομεύσει. Κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα δεν θα δεχτεί παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια της χώρας στο όνομα οποιασδήποτε κομματικής ή προσωπικής επιδίωξης. Τελεία και παύλα».

Ακρίβεια
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτεταμένη αναφορά στα ζητήματα της ακρίβειας κατά την διάρκεια της ομιλίας του . Εστιάζοντας κυρίως στην αντίθεση ανάμεσα στους πολίτες και τους μικρούς επιχειρηματίες που βιώνουν τις επιπτώσεις της ακρίβειας και στα φαινόμενα πλουτισμού κυβερνητικών στελεχών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο επιχειρηματίας της εστίασης που ψάχνει τρόπους να βγάλει το χειμώνα, βλέπει την ίδια ώρα το κράτος κάνει πλάτες στην αισχροκέρδεια και να τον οδηγεί στη χρεοκοπία με τους έμμεσους φόρους. 9,5 δις οι επιδοτήσεις στην αισχροκέρδεια, 4 δις τα επιπλέον έσοδα από τον ΦΠΑ και μηδέν από μηδέν τα έσοδα από τη φορολόγηση των υπερκερδών. Φυσικά, ο πολίτης που το σπίτι του βγαίνει σε πλειστηριασμό, ένας αποτους700.000 που τα δάνεια τους πέρασαν στα κοράκια των funds, βλέπει τους λογής Πάτσηδες να μας κυβερνάνε και να απειλούν το βιός του. Από το κόμμα που χρωστά 390 εκατομμύρια στις τράπεζες δανεικά και αγύριστα. Από την κυβέρνηση που μόνο το υπουργικό συμβούλιο εχει συνολικά 12 εκατομμύρια δανεισμό. Όλοι αυτοί λοιπόν, που πέρασαν τα πάνδεινα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα γίνονται μάρτυρες αυτής της κατάλυσης κάθε έννοιας νομιμότητας».

Με βάση τα παραπάνω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απεύθυνε έκκληση στους βουλευτές του κόμματος να δώσουν την «μάχη του λαού» λέγοντας πως «δεν δίνουμε μια μάχη θέσεων αλλά μια μάχη αρχών». Όπως τόνισε «το μήνυμα που πρέπει να μοιραστούμε με κάθε πολίτη απ’άκρη σ’ άκρη της χώρας, πια είναι ένα: Η δημοκρατία σε χρειάζεται. Όλα πλέον συντείνουν εδώ. Οι ανισότητες, η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, η διαφθορά, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, είναι πληγές που γέννησε ο αυταρχισμός και αυτές θα κλείσουν, με τη βούληση και τη δράση του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Αυτή είναι σήμερα η μάχη του λαού. Αυτή είναι η δική μας μάχη». Επισήμανε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση των υποκλοπών δεν θα χρειαστεί πια να στήσει αυτί για να ακούσει το «Φύγετε» στο καθεστώς σήψης και παρακμής» τονίζοντας πως «ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει το όχημα της λύτρωσης για την κοινωνία που υποφέρει».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις