Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια - Για κακούργημα 21χρονη μετά τα χθεσινά επεισόδια

Πάτρα: Συγκέντρωση συμπαράστασης  στα δι...

4 συλλήψεις, 8 προσαγωγές, μολότωφ και φωτιά σε διαμέρισμα

Έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας, εκεί όπου σε λίγο αναμένεται να οδηγηθούν η 21χρονη, ο 19χρονος, ο 22χρονος και ο 23χρονος, που συνελήφθησαν χθες βράδυ μετά τα επεισόδια και τις ρίψεις μολότοφ στο κέντρο της Πάτρας, βρίσκονται περίπου 50 άτομα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

 

Πάτρα: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τις συλλήψεις στα χθεσινά επεισόδια- ΦΩΤΟ

Τέσσερις συλλήψεις, οχτώ προσαγωγές, δεκάδες μολότωφ, φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας και ένταση ήταν ο απολογισμός της χθεσινής βραδιάς στην Πάτρα, στην ουρά της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Πρόκειται για τρεις άνδρες συλληφθέντες ηλικίας 19,22 και 23 ετών και για μια 21χρονη κοπέλα.

Τις πιο σοβαρές κατηγορίες σε κακουργηματικό βαθμό αντιμετωπίζει η 21χρονη για κατοχή εκρηκτικών υλών, συμμετοχή σε διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής.

Οι τρεις άνδρες συλληφθέντες κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της αρχής.

Από την έρευνα της αστυνομίας μετά τα επεισόδια χθες στο κέντρο της Πάτρας διαπιστώθηκε ότι ρίφθηκαν συνολικά 40 μολότοφ. Αρκετές μάλιστα από αυτές ήταν συνδεδεμένες με γκαζάκια και κροτίδες.

Όλα ξεκίνησαν όταν  στην ουρά της πορείας, άτομα του αναρχικού χώρου και αστυνομικούς, στην Κορίνθου στο ύψος της Ερμού και της Αγίου Νικολάου, να ανταλλάσσουν μολότοφ και δακρυγόνα.

Ομάδες αγνώστων έριξαν πρώτες βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και σε πολυκατοικία σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, από ρίψη μολότοφ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Εκτιμάται ότι πρόκειται για "απάντηση" αναχρικών ομάδων στην πρόσφατη επίσκεψη Θεοδωρικάκου στην Πάτρα και τις αναφορές του στο παράρτημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις