Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για την αξιοποίηση του Ρηγανόκαμπου της Πάτρας

Νέα Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για την ...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, με την οποία ζητώ την αξιοποίηση του πρώην σκουπιδότοπου στο Ρηγανόκαμπο Πάτρας. 

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

“Μεταφέρω τις ανησυχίες των φορέων και της κοινωνίας της Πάτρας, για την τύχη του παλιού σκουπιδότοπου της πόλης, στη θέση «Ρηγανόκαμπος», που αποτελεί δημόσιο ακίνητο χωρικής αρμοδιότητας της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.  

Το συγκεκριμένο ακίνητο προοριζόταν το 1965 για την ανέγερση του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο για σύντομο χρονικό διάστημα, δεν έγινε ποτέ η υποχρεωτική ανάπλαση και έκτοτε -εξ αιτίας της πλήρους εγκατάλειψης- αποτελεί πηγή μεγάλων προβλημάτων για την πόλη.  

Με Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ 358/30-12-2011), καθορίσθηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί ως χώρος πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής, εκπαίδευσης και έρευνας. 

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αίτημα έχει υποστηριχθεί και από δύο ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, οι οποίες ζητούν τη δημιουργία πάρκου πολιτισμού και αθλητισμού -σύμφωνα και με τις ανάγκες της πόλης- εφόσον υπάρξει παραχώρηση χρήσης. 

Το αίτημα υποστηρίζεται και από το σύνολο των φορέων και των κατοίκων της Πάτρας, αλλά και από το σύνολο των συλλόγων του Ανατολικού Τομέα της πόλης”. 
Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό: α) την αξιοποίηση του πρώην σκουπιδότοπου στο Ρηγανόκαμπο της Πάτρας και β) την παραχώρηση του συγκεκριμένου ακινήτου από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις