Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ήταν ατύχημα» -Τι λέει ο γιος του 59χρονου για τον θάνατο του 51χρονου από αλυσοπρίονο

«Ήταν ατύχημα» -Τι λέει ο γιος του 59χρο...

Το χρονικό

Για πρώτη φορά, ο γιος του άνδρα που δούλευε μαζί με τον άνθρωπο που βρέθηκε νεκρός από αλυσοπρίονο στα Κερδύλια Όρη ανάμεσα σε Θεσσαλονίκηκαι Σέρρες, σπάει τη σιωπή του και μιλάει αποκλειστικά στο Live News για το χρονικό της τραγωδίας.

Κατά τη διάρκεια εργασιών παράνομης υλοτομίας, στα Κερδύλια Όρη μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σερρών, για άγνωστο λόγο ο 59χρονος αυτοτραυματίστηκε με αλυσοπρίονο και ακολούθησε με το ίδιο εργαλείο ο θανάσιμος τραυματισμός του 51χρονου.

 «Ήταν ατύχημα! Εγώ πήγα μετά από όλο το συμβάν που με πήρε ο πατέρας μου τηλέφωνο γιατί ήταν και αυτός αγχωμένος να πάω να βοηθήσω. Δούλευε και σε εμένα ο άνθρωπος, ήταν πολύ καλός άνθρωπος και σε εμάς δούλευε, δεν είχε δημιουργήσει ούτε προβλήματα μαζί μας, τίποτα, τίποτα. Δουλεύαμε μία χαρά, δεν είχαμε θέμα», δηλώνει ο γιος του 59χρονου από τη Θεσσαλονίκη.

Πρώτη Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη, ο 51 ετών άνδρας πήγε με τον 59χρονο στα Κερδύλια Όρη να κόψουν ξύλα. Τρεις μέρες μετά, δηλώθηκε η εξαφάνιση του άνδρα από την Αλβανία και 9 Νοεμβρίου εντοπίστηκε η σορός του μέσα στο δάσος σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και κατακρεουργημένη από άγρια ζώα. Ο γιος του ανθρώπου που ήταν παρών στο δυστύχημα δίνει την δική του εκδοχή για το τραγικό συμβάν.

 «Γλίστρησε με το δεξί του πόδι και χτυπάει το μηχανάκι αλυσίδας τον μπαμπά μου πάνω από το γόνατο, στο πόδι, κάνει μία: ‘Αχ’ και πετάει το μηχανάκι αριστερά του, αλλά προς τα πίσω και πίσω ήταν ο Κώστας και δεν τον είδε ο μπαμπάς. Τη στιγμή εκείνη που κόπηκε ο πατέρας μου, του φωνάζει, του λέει: ‘Κώστα, Κώστα! Πάρε την μπλούζα, δέσου’ και ο Κώστας δεν μιλούσε», περιγράφει ο γιος του 59χρονου.

Θεσσαλονίκη: Το χρονικό
Το θανατηφόρο τραύμα στον αριστερό μηρό προήλθε από το αλυσοπρίονο που κράταγε ο 59χρονος. Ο γιος του υποστηρίζει πως ήταν ατύχημα, ενώ ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που επικοινώνησε ο πατέρας του μετά το τραγικό συμβάν. Του είπε να βρεθούνε λίγο πιο κάτω, καθώς το σημείο που έκοβαν ξύλα δεν ήταν εύκολα προσβάσιμο. Όλα έγινα κάτω από άκρα μυστικότητα. Δεν ενημέρωσαν ούτε τις Αρχές, αλλά ούτε και το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον άτυχο άνδρα που τραυματίστηκε θανάσιμα.

«Έπεσε κατευθείαν πάνω του και ήταν… Κάναμε βλακεία, κάναμε βλακεία γιατί δεν πήραμε την αστυνομία, ούτε το ΕΚΑΒ, δεν μπορούσε να τον σώσει κανένας τον άνθρωπο. Κατέβηκε ο μπαμπάς μέχρι ένα σημείο, μετά πήγα εγώ με το αυτοκίνητο. Δεν ήξερα και εγώ ο πατέρας μου αν έκοψε καμία αρτηρία ή δεν έκοψε και αυτός έχει πρόβλημα με την υγεία του, είναι διαβητικός» αναφέρει.

Με τον φόβο να μην αποκαλυφθεί πως έκοβαν παράνομα ξύλα, ο γιος πέταξε το κινητό του άνδρα που ήταν ήδη νεκρός.

«Φοβηθήκαμε και από την τρομάρα μου το πήρα, δεν ήξερα τι και πώς, ποιανού είναι το μπουφάν αυτό, το είδα στον δρόμο, βλέπω είναι ένα κινητό μέσα, το πέταξα και αυτό και για αυτό έγινε και πιο χοντρό το θέμα. Εμείς να σας πούμε την αλήθεια, εντάξει, στο χωριό είμαστε, έτσι; Στα χωριά όλοι κόβουν λαθραία ξύλα και φοβηθήκαμε και το δασαρχείο. Μπροστά όμως στον άνθρωπο τα ξύλα δεν είναι τίποτα» δηλώνει ο ίδιος.

Επί εννέα ημέρες, ο άτυχος άντρας παρέμενε νεκρός στα Κερδύλια Όρη, στα όρια Θεσσαλονίκης και Σερρών με άγρια ζώα όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση να διαμελίζουν τη σορό του.

«Ο καθένας απ’ έξω μπορεί να λέει ό,τι θέλει, εκείνη την στιγμή όμως, εγώ παράδειγμα που τον είδα μετά ενώ ήταν νεκρός ο άνθρωπος, είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα σας λέω» λέει ο γιος του 59χρονου.

Για τον 59χρονο και τον 28χρονο γιο του έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται να κληθούν από εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις