Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιατί δε θα γίνει φέτος το Χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο της Πολυφωνικής; Τι λέει στο thebest.gr ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Σταύρος Σολωμός

Πάτρα: Γιατί δε θα γίνει φέτος το Χριστο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα εμπόδια και η απόφαση

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο της Πολυφωνικής Χορωδίας. Τα εμπόδια όπως φαίνεται ήταν αρκετά κι έτσι το μεγάλο γεγονός της εορταστικής περιόδου που ήταν κάθε χρόνο sold out θα λείψει από τους Πατρινούς.

 Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o μαέστρος Σταύρος Σολωμός, καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολυφωνικής, «πρόκειται για έναν  καταξιωμένο θεσμό της πόλης, που έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία, στολίζοντας τις παραμονές της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων. ΄Ένας θεσμός που γεννήθηκε το 1996 και λειτούργησε ανελλιπώς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019. 

Η πανδημία και τα εξ αυτής αποτελέσματα στην κοινωνία γενικώς αλλά και ειδικώς στον πολιτισμό, στάθηκαν ουσιωδώς το μεγάλο εμπόδιο συνέχειας του Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου της Πολυφωνικής, που απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την προετοιμασία και την υλοποίησή του. Παρά το γεγονός πως το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, φάνηκε να δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας προς την κατεύθυνση της πραγμάτωσης της μεγάλης αυτής διήμερης Χριστουγεννιάτικης γιορτής, λόγοι, φύσεως οικονομικής, οργανωτικής, λειτουργικής ακόμα και καλλιτεχνικής, οδήγησαν το Διοικητικό Συμβούλιο και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Οργανισμού, στην απόφαση της μη υλοποίησης του θεσμού και για την φετινή χρονιά.

Η σκέψη και η απόφασή μας είναι, το 2023 που συμπίπτει με τα 40 χρόνια της Πολυφωνικής, το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο[ΜΗ1]  να συναντήσει συν Θεώ και πάλι την τοπική κοινωνία στα τέλη του Δεκεμβρίου, συναθροίζοντας τον επετειακό εορτασμό μαζί με άλλες εκδηλώσεις. Πάραυτα και με δεδομένο, πως ο Οργανισμός μας, δεν θα ήθελε να απόσχει του Χριστουγεννιάτικου εορτασμού της τοπικής κοινωνίας, θα πραγματοποιήσουμε 2 Χριστουγεννιάτικες συναυλίες, στο Θέατρο ROYAL, 21 και 23 Δεκεμβρίου, με τμήματα του Οργανισμού μας και προσκεκλημένα σχήματα, αλλά και με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν δημόσια, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

 


 [ΜΗ1]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις