Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άγριος «πόλεμος» Καρβέλη-Λεπίδα- Yπέβαλε μήνυση κατά του διοικητή της 6ης ΥΠΕ για 3 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα- Τι  λέει στο thebest.gr

Άγριος «πόλεμος» Καρβέλη-Λεπίδα- Yπέβαλε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά

Μήνυση έχει καταθέσει ο δικηγόρος Φώτης Λεπίδας κατά του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη. Όπως υποστηρίζει ο γνωστός δικηγόρος, ο διοικητής προχώρησε σε καταγγελία γεμάτη ψεύδη και συκοφαντίες προκειμένου να απομακρυνθεί από τη θέση του νομικού συμβούλου και  να μπουν δικά του πρόσωπα.

Όπως αναφέρει ο κ. Λεπίδας μιλώντας στο thebest.gr, «Έχει υποβληθεί μήνυση κατά του κ. Καρβέλη για τρία κακουργήματα και τρία σοβαρά πλημμελήματα

Το μεγάλο πρόβλημα στη δημόσια διοίκηση, πάνω στην οποία δουλεύω από άποψη δικαίου 30 χρόνια, είναι όταν «σκαρφαλώνουν μη κατάλληλοι άνθρωποι. Προκειμένου να κρατηθούν σε υψηλές θέσεις τα βάζουν με όλους τους άλλους με σκοπό να περιφρουρήσουν δικά τους συμφέροντα.  Ο κ. Καρβέλης βάλθηκε να επιβάλει ως δικηγόρους της ΥΠΕ και των νοσοκομείων δύο πρόσωπα, δικούς του ανθρώπους. ‘Ένα συγγενικό του πρόσωπο πρώτου βαθμού και κάποιον φίλο του.  Έκαναν φαυλότητες μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Έκαναν μία καταγγελία σε συνεργασία προφανώς με δικηγόρο που κατηγορείται για υπεξαίρεση 250.000 ευρώ από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Συνασπίστηκαν και έβγαλαν μία βρωμιά σε μία παράνομη καταγγελία της συμβάσεως έμμισθης εντολής που είχα με την υγειονομική περιφέρεια τα τελευταία 20 χρόνια. Πέρα από το γεγονός ότι η καταγγελία είναι άκυρη γιατί έχει γίνει από αναρμόδιο πρόσωπο, πρόκειται για καταγγελία με απαίσια πράγματα που δε θα δεχόταν κανένας άνθρωπος. Μάζεψα όλα τα έγγραφα και αποδεικνύω στους εισαγγελείς ότι όλο αυτό το πράγμα είναι ψέματα. Κατέθεσα μήνυση λοιπόν στον εισαγγελέα και παράλληλα είμαι σε επαφή με το υπουργείο. Έστειλα τη μήνυση εκεί αλλά και στην εθνική αρχή διαφάνειας, στους θεσμικούς παράγοντες. Δεν θα κάνω πίσω από αυτή την τρισάθλια υπόθεση η οποία είναι και σε βάρος του δημοσίου».

Όπως υποστηρίζει, μεταξύ άλλων,  ο κ Λεπίδας στη μήνυση,  «ο μηνυμένος  τέλεσε εις βάρος εμού αλλά και του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Διοίκηση 6 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας» τα αδικήματα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος (αρθρ. 386 παρ. 1 εδ. 3 και παρ. 2 Π.Κ), της Απιστίας σε βαθμό κακουργήματος αρθρ. 390 παρ. 1 τελευταίο εδάφιο Π.Κ), της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος (αρθρ. 239 παρ. β’) της παράβασης καθήκοντος (αρθρ. 259 Π.Κ) της ψευδούς καταμηνύσεως (αρθρ. 229 Π.Κ) και της συκοφαντικής δυσφημίσεως (αρθρ. 362 και 363 Π.Κ) Επειδή υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες πώς έχει παρέμβει με την βοήθεια άλλων προσώπων σε πρόγραμμα υπολογιστή και συγκεκριμένα σε εξυπηρετητή (server) μέσω υπολογστών των γραφείων της 6 ης ΔΥΠΕ, γεγονός που ερευνάται, και κατά συνέπεια έχει ενδεχομένως υποπέσεις και στο αδίκημα της απάτης με υπολογιστές. Επειδή τα πρόσωπα του περιβάλλοντός του, είναι άμεσοι συνεργοί στα ανωτέρω αδικήματα, μιας και με την βοήθεια και τις ενέργειες αυτών συνελέγησαν οι αποφάσεις και τα δικόγραφα, δημιουργήθηκαν δεδομένα (έκδοση βεβαιώσεων με ψευδείς δηλώσεις κλπ) και καταστρώθηκε, το εις βάρος μου και εις βάρος της υπηρεσίας εγκληματικό σχέδιο και πράξεις που αναφέρω στο ιστορικό της παρούσης μηνύσεώς μου και αυτοί προσδοκούσαν να αντλήσουν και άντλησαν ήδη επαγγελματικά και οικονομικά οφέλη από την δική μου καταδίωξη και την εν τέλει απώλεια της εργασίας μου, αλλά και από την δική μου εργασία, λόγω παράνομης εισόδου τους με ψευδείς παραστάσεις προς τους υπαλλήλους της Ενιαίας Νομικής Υπηρεσίας της 6 ης Υ.ΠΕ, μέσω των υπολογιστών και κωδικών πρόσβασης της Ενιαίας Νομικής Υπηρεσίας στον δικό μου sever που ευρίσκετο στο προσωπικό μου γραφείο και περιείχε επιστημονική και επαγγελματική νομική εργασία πλέον των τριάντα (30) ετών».

 Από την πλευρά του ο κ. Καρβέλης αρκέστηκε να δηλώσει στο thebest.gr ότι «όλα είναι θέματα που θα διερευνήσει η δικαιοσύνη και οι αρμόδιες αρχές». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις