Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ανεκπαίδευτο λόγω μάσκας το ανοσοποιητικό μας- Επέστρεψαν ξεχασμένες ιώσεις

Πάτρα: Ανεκπαίδευτο λόγω μάσκας το ανοσο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι είναι αυτές οι λοιμώξεις που «κυκλοφορούν» τη δεδομένη χρονική στιγμή και σε τι διαφέρουν από τον ιό της γρίπης;

Σε έξαρση βρίσκονται οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, ενώ σε αναμονή είναι οι γιατροί υπό το φόβο της έξαρσης της επιδημίας της γρίπης. «Το ανοσοποιητικό μας, λόγω της χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων είναι λιγότερο «εκπαιδευμένο» καθώς τα τελευταία δυο χρόνια δεν είχαμε τόσες λοιμώξεις του αναπνευστικού όσο με πριν, γι’ αυτό, στην παρούσα στιγμή  έχουμε λοιμώξεις ανώτερου αναπνευστικού άλλου τύπου, οι οποίες είναι σε έξαρση» λέει στο thebest.gr η παθολόγος-λοιμοξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο του Ρίου Καρολίνα Ακινόσογλου. Μιλώντας, για την γρίπη, τόνισε, ότι ακόμα λόγω και του καλού καιρού, δεν βρίσκεται σε έξαρση ωστόσο την αναμένουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τι είναι, όμως, αυτές οι λοιμώξεις που «κυκλοφορούν» τη δεδομένη χρονική στιγμή και σε τι διαφέρουν από τον ιό της γρίπης;  «Αυτές οι λοιμώξεις, είναι ως επί των πλείστον,  ιογενείς, παρόμοιοι ιοί με το κοινό κρυολόγημα που προκαλούν συμπτώματα στο ανώτερο αναπνευστικό δηλαδή πονόλαιμο, συνάχι, ήπιο πυρετό. Είναι διαφορετικό από τον ιό της γρίπης, κάποιοι το μπερδεύουν. Ο ιός της γρίπης έχει υψηλό πυρετό, μυαλγίες, μεγάλη κόπωση, μοιάζουν με τα συμπτώματα του κορωνοϊού αλλά αυτό αποσαφηνίζεται από τα ειδικά τεστ».

 Η γρίπη όπως και ο κορωνοϊός είναι μεταδοτικές ασθένειες «ο κορωνοϊός περισσότερο, η γρίπη λιγότερο και όταν κάποιος έχει συμπτώματα κάποιας λοίμωξης, από το κοινό κρυολόγημα έως τη γρίπη ή τον κορωνοϊό, αυτό που συστήνουμε είναι να μένει σπίτι, για να μην υπάρξει μετάδοση στο κοντινό του περιβάλλον, να πάρει, προφανώς, τη συμβουλή του γιατρού του και φυσικά να μην παίρνει αντιβίωση μόνος χωρίς να του έχει συσταθεί από γιατρό» λέει η κ. Ακινόσογλου.

Αναφερόμενη, στον εμβολιασμό για το ιό της γρίπης και εξηγώντας ποιοι πρέπει να το κάνουν, τονίζει: «Είμαστε τυχεροί που υπάρχει εμβόλιο για τον κορωνοϊό και τη γρίπη. Προτρέπουμε όλο τον κόσμο να το κάνει και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες. Το εμβόλιο της γρίπης, έχει έγκριση για όλους άνω των 6 μηνών, σε προτεραιότητα είναι οι ευπαθείς ομάδες δηλαδή άτομα άνω των 60 ετών και ανεξαρτήτως ηλικίας άτομα που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως είναι χρόνια καρδιοπάθεια, πνευμονοπάθεια, νευροπάθεια αλλά και κλειστοί πληθυσμοί όπως π.χ. σε στρατώνες, σε οίκους φιλοξενίας ηλικιωμένων αλλά και σε έγκυες ανεξαρτήτου τριμήνου κυήσεως και φυσικά οι υγειονομικοί».    

Μαστοράκου: Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το εμβόλιο

Μιλώντας για το εμβόλιο της γρίπης και την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής για το ενδιαφέρον του κόσμου, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, λέει στο thebest.gr:  «δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο της γρίπης. Εμείς ως γιατροί, λέμε, εμβολιαστείτε για να υπάρξει προστασία κατά το χειμώνα. Στην παρούσα φάση μπορεί να υπάρχει έξαρση αλλά την αναμένουμε και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις