Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκλογές ΗΠΑ: Σάρωσε ο Καλαβρυτινός Αλέξης Γιαννούλιας

Εκλογές ΗΠΑ: Σάρωσε ο Καλαβρυτινός Αλέξη...

Στις ενδιάμεσες εκλογές στην Αμερική

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, εξελέγη άνετα ο Καλαβρυτινός Αλέξης Γιαννούλιας. Ο Αλέξης Γιαννούλιας είναι οικονομόλογος, πρώην καλοθοσφαιριστής και το 2010 ήταν υποψήφιος στο Ιλινόις με την στήριξη ο Μπαράκ Ομάμα, ενώ επίσης έχει διατελέσει σύμβουλος του Οικονομικού Επιτελείου του Μπαράκ Ομπάμα.
O Αλέξης Γιαννούλιας διαθέτοντας ήδη πολύτιμη πολιτική εμπειρία από το 2006, οπότε και διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στο Ιλινόι, εξελέγη στη θέση του υπουργού Εσωτερικών της Πολιτείας. Ένα ισχυρότατο πολιτειακό αξίωμα, το τρίτο τη τάξει, το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να ανελιχθεί γρήγορα τόσο στα κλιμάκια του Δημοκρατικού Κόμματος όσο και στο Κογκρέσο, καθώς το Ιλινόι είναι μια πολύ σημαντική πολιτεία.
Γιαννούλιας ο Καλαβρυτινός:
Ο Αλέξης (Αλέξανδρος) Γιαννούλιας, γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1976 και μεγάλωσε στο Σικάγο. Οι γονείς του ήταν Έλληνες μετανάστες. Ο πατέρας του ονομαζόταν Αλέκος και καταγόταν από την Κλειτορία (Μαζέικα) Καλαβρύτων. Μετανάστευσε στην Αμερική τη δεκαετία του '70. Εγκαταστάθηκε στο Σικάγο, όπου άνοιξε ένα κτηματομεσιτικό γραφείο, το οποίο τώρα διαχειρίζεται ο μεγάλος αδελφός του Αλέξη Γιαννούλια. Απέκτησε τεράστια ακίνητη περιουσία στο Σικάγο, ιδρύοντας μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ιλινόις, την "Βroadway Βank", με επτά υποκαταστήματα, στην οποία ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της πολιτείας κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου. Ο Αλέκος Γιαννούλιας ερχόταν κάθε χρόνο για διακοπές στα Καλάβρυτα και στα Νικολέικα Αιγίου. Μία από τις χρονιές αυτές, το 2005, πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στο Λαμπίρι Αιγιάλειας.
Η σχέση του με την Ελλάδα
Ο Αλέξης Γιαννούλιας σπούδασε και έπαιξε μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και της Βοστώνης, ενώ το 1998 επέστρεψε στην Ελλάδα για να παίξει επαγγελματικά με τον Πανιώνιο. Μάλιστα, συμπαίκτης υπήρξε τότε με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο διατηρούν ακόμη φιλικές σχέσεις. Έχει βρεθεί αρκετές φορές στα Καλάβρυτα για τα οποία τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία.

Τα αποτελέσματα των εκλογών
Οι μετρήσεις δείχνουν νίκη των Ρεπουμπλικανών, αλλά όχι τον θρίαμβο που περίμεναν ορισμένοι υπεραισιόδοξοι. Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν χάσει ήδη έναν βουλευτή στην Πενσυλβάνια και χρειάζονται να πάρουν δύο έδρες από τρεις πολιτείες (Νεβάδα, Αριζόνα, Τζόρτζια), προκειμένου να ελέγξουν το σώμα. Αυτά στη Βουλή των Αντιπροσώπων, διότι στο Κογκρέσο, τα αποτελέσματα είναι ακόμη ντέρμπι, με τους Δημοκρατικούς να προβάλουν σθεναρή αντίσταση.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις