Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά αύξηση της επιδότηση στα τιμολόγια ενέργειας των ελαιοτριβείων

Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά αύξηση της επιδό...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης, για την ενισχυμένη επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος στα ελαιοτριβεία.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

‘Η Αχαΐα φημίζεται για τον αγροτικό της χαρακτήρα και ιδιαίτερα για την παραγωγή -υψηλής ποιότητας- ελαιολάδου το οποίο τροφοδοτεί τόσο την ελληνική όσο και την αγορά του εξωτερικού. 

Ωστόσο, το φαινόμενο της ενεργειακής κρίσης πλήττει έντονα τα ελαιοτριβεία, αφού εκτινάσσει τα κόστη λειτουργίας έως 700%, γεγονός που αντιστοιχεί σε 60 έως 80 ευρώ κόστος ανά μονάδα προϊόντος. 

Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους παραγωγούς ελαιολάδου, αφού αδυνατούν να καλύψουν το κόστος αμοιβής του ελαιοτριβείου και τελικά, να απειλείται ακόμη και η συγκομιδή του προϊόντος. 
Συνεπώς, είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη άμεσων μέτρων στήριξης και συγκεκριμένα προτείνεται η αύξηση της κρατικής επιδότησης μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης σε 0,604 ευρώ ανά ηλεκτρική κιλοβατόρα μέχρι και την ολοκλήρωση της συγκομιδής.

Το παραπάνω μέτρο κρίνεται απαραίτητο τόσο για τη βιωσιμότητα των παραγωγών όσο και των επιχειρήσεων, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να απειληθεί όλη η παραγωγική αλυσίδα και να οδηγήσει σε πλήρη αδιέξοδο”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Ενέργειας και Περιβάλλοντος - Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό: α) την ενισχυμένη επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος στα ελαιοτριβεία και β) την ισχύ του μέτρου για ολόκληρη τη χρονική περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση της ελαιοσυγκομιδής._

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις