Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρήτη: Συγκλονιστικές εικόνες με αυτοκίνητα στο βυθό της θάλασσας στην Αγία Πελαγία

Κρήτη: Συγκλονιστικές εικόνες με αυτοκίν...

H κολύμβηση και η αλιεία απαγορεύονται ακόμα στην περιοχή μετά την κακοκαιρία - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε ο φακός στο βυθό της Αγίας Πελαγίας καθώς οι δύτες βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο σκηνικό και κινήθηκαν ανάμεσα σε θαμμένα αυτοκίνητα, φερτά υλικά και ολόκληρα εμπορεύματα καταστημάτων, μετά την φονική πλημμύρα. Η επιχείρηση ανάσυρσης ολοκληρώθηκε και αφορούσε σε συνολικά 16 αυτοκίνητα σε Αγία Πελαγία και Παλαιόκαστρο αλλά και μηχανάκια.

Την ίδια στιγμή η κολύμβηση και η αλιεία απαγορεύεται ακόμα και στην περιοχή καθώς κίνδυνο για την δημόσια υγεία αποτέλεσαν τα σκευάσματα φαρμακείου που κατέληξαν στα νερά της θάλασσας.

Απόκοσμη η εικόνα στον βυθό της Αγίας Πελαγίας μετά την καταστροφή

Η εικόνα είναι απόκοσμη και δεν θυμίζει τα πεντακάθαρα νερά της Αγίας Πελαγίας. Οι δύτες κινούνται ανάμεσα σε θαμμένα αυτοκίνητα, λάστιχα και ολόκληρα εμπορεύματα καταστημάτων.

Η εικόνα είναι συγκλονιστική καθώς η θάλασσα μετατράπηκε σε ένα «νεκροταφείο» αυτοκινήτων. Οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόλαβαν να σώσουν τα οχήματά τους και κατέληξαν με το ορμητικό ποτάμι στο βυθό. Ανάμεσα στους δύτες που έζησαν την παράδοξη εμπειρία και αντίκρισαν όλο το βιός των ντόπιων κάτω από νερό, ο 19χρονος Μιχάλης Μακριδάκης.

Ο σιωπηλός κόσμος του βυθού προκαλεί δέος. Μέσα σε λίγα λεπτά η τρομακτική καταιγίδα παρέσυρε τα πάντα και όλα τα υπάρχοντα των κατοίκων κατέληξαν στη θάλασσα. Ενδεικτικό είναι ότι 3 εβδομάδες, μετά ακόμη «πνίγεται» στη λάσπη.

Και ο καθαρισμός της παραλίας ολοκληρώθηκε στην Αγία Πελαγία. Η κολύμβηση και η αλιεία ωστόσο ακόμη απαγορεύεται καθώς επικίνδυνες ουσίες κατέληξαν στα νερά. Όταν κριθεί από τους ελέγχους ότι η θάλασσα είναι και πάλι ασφαλής θα αρθεί η απαγόρευση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις