Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση Πέτρου Ψωμά - Παναγιώτη Αντωνακόπουλου

 Συνάντηση Πέτρου Ψωμά - Παναγιώτη Αντωνακόπουλου

Ο επικεφαλής του σπιράλ επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Πύργου στην πόλη του

Τον Πύργο επισκέφτηκε ο Πέτρος Ψωμάς προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, στο πλαίσιο των επαφών του με δημάρχους ανά την Ελλάδα και τη δημιουργία ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού δικτύου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σπιράλ και συνεχίζει: "Μετά τη συνάντηση των δημάρχων στην Πάτρα, στις 8 Οκτωβρίου -όπου υπενθυμίζεται πως δεν είχαν προσκληθεί, ως εισηγητές, δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας – η αναζήτηση καλών πρακτικών από το σπιράλ συνεχίζεται. Επόμενος σταθμός αυτής της διαδρομής ήταν η πρωτεύουσα της Ηλείας και σημείο συνάντησης των δύο αυτοδιοικητικών ανδρών το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.

Ο χώρος ανήκει στη Δημοτική Επιχείρηση Πύργου ΑΕ ΟΤΑ, που αποτελεί την επιχειρηματική ναυαρχίδα του Δήμου Πύργου, μία ισχυρή επιχείρηση με προοπτικές και μέλλον. Με αφορμή τον συγκεκριμένο χώρο η συζήτηση μεταξύ Ψωμά και Αντωνακόπουλου ξεκίνησε με αναφορά στις δημοτικές υποδομές, στη σχέση δήμου – αγοράς, στις δημοτικές πρωτοβουλίες δράσεων (στο Πάρκο θα φιλοξενηθεί ξανά, σε λίγες μέρες, “Το Μαγικό Εργοστάσιο”, το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκου του Δήμου Πύργου) καθώς και στις αναπτυξιακές προοπτικές των τόπων τους.

Η συζήτηση περιστράφηκε επίσης γύρω από τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δήμοι, τις προκλήσεις της αυτοδιοίκησης, τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Οι δύο πλευρές με χαρά διαπίστωσαν πως έχουν ταυτόσημες απόψεις στο ρόλο που καλείται να παίξει μια δημοτική αρχή στην εποχή μας και στην αποκλειστική ευθύνη υπηρέτησης των αρμοδιοτήτων της.   

Αντωνακόπουλος και Ψωμάς αποφάσισαν να διατηρήσουν μια στενή αυτοδιοικητική σχέση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πάτρα, κατά την επόμενη επίσκεψη του Δημάρχου Πύργου στην πόλη μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις