Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Ζευς «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης – Το μήνυμα του πιλότου για τους πεσόντες

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

Δείτε το βίντεο

Δέος προκάλεσαν στους συγκεντρωμένους του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, τα αεροσκάφη F-16 Ζευς και Spitfire, τα οποία πραγματοποίησαν επιδείξεις κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο πιλότος του Ζευς, επισμηναγός Γιακουμής Χριστόδουλος, ο οποίος έχει περισσότερες από 1600 ώρες πτήσης, εντυπωσίασε με τους ελιγμούς του, επιδεικνύοντας τις δυνατότητες των κινητήρων του F-16. Ο Ζευς έσκισε τους αιθέρες και μετά το πέρας των επιδείξεων απέσπασε δυνατό χειροκρότημα.

Μάλιστα ο επισμηναγός πριν επιστρέψει με το F-16 στη Λάρισα αφιέρωσε την επίδειξη στους πεσόντες της πολεμικής αεροπορίας, τους άντρες και τις γυναίκες, που έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

«Εκ μέρους της πολεμικής αεροπορίας θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή την επίδειξη σε όλους όσοι έχουν δώσει τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας», ακούστηκε από τα μεγάφωνα.

Ενώ ο πιλότος έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τους στίχους του ποιήματος «Θερμοπύλες», του Κωνσταντίνου Καβάφη.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή τους όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά Ελλάδα χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη».

Ππηγή https://thesstoday.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις