Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χρονοδιακόπτης στον εορταστικό διάκοσμο

Πάτρα: Χρονοδιακόπτης στον εορταστικό διάκοσμο
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το στοίχημα των εμπόρων

Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος και ακρίβεια λόγω της ενεργειακής κρίσης, προβληματίζουν του Πατρινούς εμπόρους την ίδια ώρα που η εορταστική περίοδος είναι το μεγάλο τους στοίχημα για να μπορέσουν να πάρουν μια οικονομική ανάσα.

Τι σκοπεύουν να κάνουν και πως θα το αντιμετωπίσουν; Θα έχουμε φέτος μια φωτεινή εορταστική πόλη με εντυπωσιακές βιτρίνες, ή θα βρεθούμε λόγω κρίσης στα εορταστικά… σκοτάδια;

Την απάντηση δίνει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος: «Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο θα έχουμε και φέτος στα καταστήματά μας αλλά θα είναι πιο συγκρατημένος. Είναι παράδοση τα μαγαζιά μας να ντύνονται και αυτά στα «γιορτινά» τους. Οπωσδήποτε όμως θα υπάρχει χρονοδιακόπτης. Συνήθως, τον αφήναμε μονίμως ανοιχτό ακόμα και μεταμεσονύχτια γιατί υπάρχει κινητικότητα εκείνες τις ημέρες, ο κόσμος βγαίνει και κάνει βόλτες στα μαγαζιά, βέβαια τώρα θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε λίγο το ενεργειακό κόστος. Δηλαδή, δεν γίνεται να είμαστε προσεκτικοί σε ό,τι καίει ρεύμα π.χ. τα κλιματιστικά και να αφήνουμε το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο».

Είναι στοίχημα για τους εμπόρους η χριστουγεννιάτικη περίοδος προκειμένου έστω και για λίγο να μπορέσουν να  ανακάμψουν «ποντάρουμε σε αυτή τη εορταστική περίοδο γιατί ακόμα κάποιοι παίρνουν το δώρο Χριστουγέννων, οπότε πιστεύουμε ότι θα κινηθεί λίγο παραπάνω η αγορά» λέει ο κ. Ζαφειρόπουλος και προτρέπει τους Πατρινούς να επιλέξουν για τις αγορές τους τα τοπικά καταστήματα και να τα στηρίξουν γιατί «είναι για το καλό όλων μας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις