Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Αlexander Bay»: Γιατί μπορεί «τα σχέδια να μείνουν σχέδια»- Το σενάριο για την ακύρωση του πλειστηριασμού του ακινήτου

«Αlexander Bay»: Γιατί μπορεί «τα σχέδια...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ti λέει στο thebest.gr o δικηγόρος Θανάσης Διαμαντόπουλος

Άγνωστο παραμένει το ποια θα είναι πορεία του ακινήτου όπου στεγαζόταν το ξενοδοχείο «Αlexander Bay», στα Αραχωβίτα. Μπορεί η εταιρεία που το απέκτησε μετά από πλειστηριασμό να κάνει σχέδια για την αξιοποίηση του ακινήτου όμως ο αρχικός ιδιοκτήτης έχει κινηθεί νομικά ελπίζοντας στην ακύρωση του πλειστηριασμού.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο δικηγόρος Θανάσης Διαμαντόπουλος ο οποίος τον εκπροσωπεί, «έγινε πλειστηριασμός τον οποίο έχω προσβάλει με ανακοπή καθώς έγινε παράνομα, για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς στηρίζεται στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που λέει ότι οι εταιρείες που διαχειρίζονται τις απαιτήσεις των τραπεζών, δεν νομιμοποιούνται να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων και να εκτελούν αποφάσεις σε βάρος τον ιδιοκτητών.

Οι περισσότεροι πλειστηριασμοί έχουν γίνει με βάση ένα νόμο του 2003 ο οποίος συμπληρώθηκε το 2015 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καλύφθηκαν κάποια κενά. Επειδή αυτός ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός έγινε με βάση το νόμο του 2003, προσβλήθηκε ως άκυρος με την ανακοπή που κατατέθηκε. Από εδώ και πέρα δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τι θα γίνει. Οι πλειστηριασμοί έχουν παγώσει όμως το θέμα είναι τι θα γίνει με αυτούς που έχουν γίνει και έχουν περάσει οι προθεσμίες για ανακοπές.

Αυτοί που χτύπησαν το συγκεκριμένο ακίνητο το έκαναν έναντι εξευτελιστικού ποσού. Ήταν 1.850.000 ευρώ. Το σύνολο του ακινήτου ανέρχεται στα 24 στρέμματα και το στρέμμα στην περιοχή έχει αντικειμενική αξία 400.000 ευρώ. Αυτές λοιπόν οι εταιρείες διαχείρισης λειτουργούν με τρόπο ληστρικό σε βάρος της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.  Αν ο πλειστηριασμός ακυρωθεί το ακίνητο θα επιστρέψει στον αρχικό ιδιοκτήτη».

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία που απέκτησε το ακίνητο στοχεύει όπως λέει να κάνει σε αυτό τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει ποτέ στα τουριστικά ακίνητα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις