Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Ο Πέτρος Ψωμάς στην Αλεξάνδρου Υψηλάντου

σπιράλ: Ο Πέτρος Ψωμάς στην Αλεξάνδρου Υψηλάντου

Έμποροι κατέθεσαν τα αιτήματά τους σχετικά με την πεζοδρόμηση

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εμπόρων της οδού Αλεξάνδρου Υψηλάντου είχε την Τρίτη το πρωί ο Πέτρος Ψωμάς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του σπιράλ που κλήθηκε να ενημερωθεί για τα αιτήματά τους σχετικά με την επικείμενη πεζοδρόμηση του κέντρου. Οι έμποροι – που έχουν συγκεντρώσει πλήθος υπογραφών και έχουν απευθυνθεί ήδη και στη δημοτική αρχή – εκφράζουν την αγωνία τους πως η ανάπλαση της κάτω πόλης θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του Μαρκάτου, το οποίο “θα καταλήξει σε χώρο τραπεζοκαθισμάτων”.

Οι έμποροι εξέφρασαν την κατ’ αρχήν σύμφωνη γνώμη τους με τον επιδιωκόμενο σκοπό της ανάπλασης, ανησυχούν όμως για το εύρος και τις επιπτώσεις της. Δηλώνουν υπέρμαχοι μιας ισορροπίας στο τρίπτυχο διαμονής – εργασίας – αναψυχής στην πόλη και καταθέτουν προτάσεις τροποποίησης της αρχικής μελέτης. Οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας είναι κυρίως εμποροβιοτέχνες και επαγγελματίες που ισχυρίζονται πως “η ταυτότητα και ο χαρακτήρας της περιοχής είναι κατά βάση εμπορικός, με ιστορία  δύο αιώνων σε εμπόριο και παραδοσιακά επαγγέλματα”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς της πρωτοβουλίας οι: Νίκος Τσαρμπόπουλος, Χρήστος Τσαρμπόπουλος, Γιώργος Φωτόπουλος, Κυριάκος Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Βασιλακόπουλος, Σωτήρης Μπάρμπας, Κωνσταντίνος Μπάρμπας, Πρόδρομος Μαυρομμάτης, Παναγιώτης Πομώνης, Νίκος Πομώνης, Απόστολος Τριανταφύλλου και Αχιλλέας Γεωργακόπουλος. Στον Πέτρο Ψωμά και στους συνεργάτες του επιδόθηκε και αίτημα, συνοδεία 20 υπογραφών, για τη “μη απαγόρευση διέλευσης οχημάτων από τον συγκεκριμένο δρόμο”.

Από πλευράς σπιράλ, τον επικεφαλής της παράταξης συνόδευαν η Γραμματέας, Εύα Αθανασοπούλου,  το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Στέφανος Δημητρόπουλος και τα μέλη της παράταξης Χάρης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ράλλης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις