Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Δένδιας: Σε καταφύγιο στο Κίεβο- Ήχησαν οι σειρήνες

Νίκος Δένδιας: Σε καταφύγιο στο Κίεβο-  ...

Η επίσκεψη αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή

Περιπέτεια για τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, καθώς ενώ βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών για να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες στο Κίεβο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην Ουκρανία, Έλλη Κασόλη, ο υπουργός Εξωτερικών μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο κ. Δένδιας επισκέπτεται σήμερα το Κίεβο, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα και τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 
Η επίσκεψη αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επαναλάβει το μήνυμα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών, και ότι καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, από όπου και εάν προέρχεται, αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, αναμένεται να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στήριξη της κυβέρνησης και του λαού της Ουκρανίας, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές πλαίσιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις