Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Ολοκληρώνεται η ενδιαφέρουσα έκθεση του Παναγιώτη Μαστραντώνη με θέμα «1821-1827, Ο κατά θάλασσα Αγώνας»

Πάτρα: Ολοκληρώνεται η ενδιαφέρουσα έκθε...

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Μιχαλακοπούλου 58, στην Πάτρα, με τη διοργανωτική σφραγίδα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Παράρτημα Νοτιοδυτ. Ελλάδας

Μία ενδιαφέρουσα έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58, στην Πάτρα) με τη διοργανωτική σφραγίδα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Παράρτημα Ν. Δυτ. Ελλάδας & σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).

Πρόκειται για την έκθεση ζωγραφικής με έργα του εικαστικού δημιουργού Παναγιώτη Μαστραντώνη και θέμα «1821-1827, Ο κατά θάλασσα Αγώνας».

Η έκθεση ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται απόψε Τρίτη 18/10.

Παρουσιάζονται έργα με θεματολογία τα «ιστορικά» πλοία που συμμετείχαν στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας καθώς και σκηνές από ναυμαχίες. Με τη βοήθεια της τέχνης του Παναγιώτη Μαστραντώνη, οι πίνακές του μεταφέρουν τον θεατή σ’ ένα μοναδικό ταξίδι στη Ναυτική Ιστορία του τόπου μας.

Το απόγευμα, η έκθεση είναι ανοικτή 18:00-20:30.

*Ο Παναγιώτης Μαστραντώνης με καταγωγή από την Ύδρα και την Ίο, γεννήθηκε στον Πειραιά. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε επαγγελματικά στην Αρχιτεκτονική Μακέτα έως το 1995, πάντοτε όμως, η αγάπη του για τη θάλασσα και τη ναυτική μας παράδοση τον ωθούσε στη μελέτη και σχεδίαση των παλιών ιστιοφόρων πλοίων, αντικείμενο με το οποίο ασχολείται αποκλειστικά από το 1995.

Η τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί είναι μικτή, με ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο χρησιμοποιώντας σινική μελάνη και πενάκι. Έργα του έχουν εκτεθεί στην Ύδρα (1998, 1999, 2004), στην Αθήνα (2000, 2010), στον Πειραιά (2001, 2004), στις Σπέτσες (2004) και στα Ψαρά (2018).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture