Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Στερεοτυπάκια Κορωνοϊός Εύα Καϊλή Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η διαδοχή στην παράταξη Κατσιφάρα: Καρπέτας και Λύτρας οι διεκδικητές- Προς τα πού βαραίνει η ζυγαριά

Η διαδοχή στην παράταξη Κατσιφάρα: Καρπέ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα

Στόχος η ενότητα, ρυθμιστής η Ηλεία

Η κοινή πλεύση και όχι τόσο ο επικεφαλής τής -μετά Κατσιφάρα- περιόδου, φαίνεται ότι είναι το μεγάλο στοίχημα για την παράταξη «Δικαίωμα στην Πρόοδο» που αύριο το μεσημέρι στις 3 καλείται να εκλέξει αυτόν που θα την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα.

Και τούτο, διότι η σύνθεση και η σύμπνοια μεταξύ των στελεχών θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες συμπόρευσης και στο μέλλον, των δυνάμεων που συστεγάζονται στην παράταξη και προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεργασία του 2019.

Με δεδομένη ωστόσο την αποχώρηση από την «κούρσα» του Κώστα Σπηλιόπουλου ο οποίος κατευθύνει το ενδιαφέρον του προς τον Δήμο Αιγιαλείας, η σύνθεση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι επίσης ένα από τα διακυβεύματα που θα ορίσουν τη δυναμική της επόμενης κίνησης σε επίπεδο Περιφέρειας.

Οι πληροφορίες του thebest.gr λένε ότι στην διαδρομή ατονεί το ενδιαφέρον για άλλες υποψηφιότητες (Μπαλαμπάνης, Μπάστα) με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε- πλην εντυπωσιακού απροόπτου-στην αναμέτρηση μεταξύ Κώστα Καρπέτα από την Αχαΐα και Γιάννη Λύτρα από την Αιτωλοακαρνανία, με τους δυο τους να μετρούν τα «κουκιά» των προσωπικών επιρροών αλλά και της ...γεωγραφικής κατανομής.

Ο μεν Κώστας Καρπέτας φέρεται να είναι αυτός που συγκεντρώνει τις  συμπάθειες μεταξύ των συμβούλων των προερχόμενων από την Αχαΐα και την Ηλεία (8 τον αριθμό), ο δε Γιάννης Λύτρας  των συμβούλων των προερχόμενων από την Αιτωλοακαρνανία (5 τον αριθμό). Οι σύμβουλοι από την Ηλεία (4 τον αριθμό) φαίνεται ότι θα ρυθμίσουν την όλη διαδικασία. 

Η ζυγαριά φαίνεται να βαραίνει υπέρ του Κώστα Καρπέτα, αλλά όλοι συμφωνούν ότι θα υπάρξει σκληρή μάχη και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Η μια πλευρά διατείνεται ότι η επικράτηση Καρπέτα διευκολύνει τη συνύπαρξη στελεχών από τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) και οδηγεί σε κοινή διεκδίκηση της Περιφέρειας.

Η άλλη πλευρά διατείνεται ότι η επικράτηση Λύτρα υπόσχεται με μεγαλύτερη ευκολία την προσέγγιση και συνένωση των δύο παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όλοι συμφωνούν ότι το καλύτερο σενάριο θα ήταν η συνένωση όλων των δυνάμεων με «Πασοκογενές» πρόσωπο ως επικεφαλής στις εκλογές του 2023. 

Δεν λείπουν και αυτοί που προτείνουν να φτάσουμε στην αυριανή διαδικασία με μια μόνο υποψηφιότητα η οποία και θα σηματοδοτεί το κλίμα ενότητας, όπως ο Γιώργος Αγγελόπουλος ο οποίος με χθεσινή ανάρτησή του δήλωσε ότι εφόσον αυτό καταστεί δυνατόν, ο ίδιος θα επιλέξει την οδό  του απλού στρατιώτη για το καλό της παράταξης.

Στάση ουδετερότητας φέρεται να κρατάνε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Απόστολος Κατσφάρας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις